wat kan je doen als je ochtendhumeur hebt?

ik ben 1 van de mensen die iedere ochtend wel een ochtendhumeur heeft.
het is niet leuk maar smorgens maakt het je niks uit.
me vriend daagt het weleens uit zodat ik nog bozer word.
wat kan je doen om ochtendhumeur te voorkomen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je mag respect vragen aan je omgeving. Als je 's morgens moeilijk op gang komt, moeten ze je niet zodra je op je blote voeten staat al met vragen bestoken. Laten ze je de tijd geven om even goed wakker te worden en je eerste koffie te drinken. Waarschijnlijk is het dan ook sneller over. Het kan voor jezelf schelen als je 's avonds (waarschijnlijk ben je dan in betere vorm) vast kleren klaarlegt en zorgt dat er zoveel mogelijk is gedaan om het 's morgens makkelijker te maken. En natuurlijk respecteer je het ook als iemand 's avonds om tien uur volkomen uitgeteld is ;-)

Zorgen dat je rustig je dag begint. Geen drukte om je heen en dus al helemaal geen pestende vriend :) Goed ontbijten, dan kun je er weer tegen (wel zorgen dat je goed uitgeslapen bent natuurlijk)

Wat vroeger op staan, dat je even de tijd voor jezelf hebt. Of gewoon wachten totdat het middag is ;)

Luister je ‘s ochtends weleens muziek? Waarom neem je niet even de moeite om een leuk CD tje aan te zetten tijdens het douchen, aankleden, opmaken en ontbijt bereiden? Leuke muziek kan je dag een lekkere start geven. Je kunt natuurlijk ook je ochtendhumeur lekker wegzingen in de auto of genieten van je iPod op weg naar je werk!

Toch proberen je een beetje in te houden en je te "gedragen" in de omgang met de mensen om je heen. Dat je vriend je uitdaagt 's-ochtends is niet leuk / respectvol. Misschien helpt een gesprekje met hem later op de dag? Bij mij is het ochtendhumeur zeer sterk verminderd na de geboorte van onze zoon..... maar dat lijkt me geen goede reden om aan kinderen te beginnen :-)

overnieuw uit bed gaan maar dan met je rechter been. als je het 1 keertje doet wil het nog wel eens werken. het is namelijk zo belachelijk om te doen dat je er van in de lach schiet. Je ochtendhumeur verdwijnt dan als sneeuw voor de zon is.

's middags wakker worden, maar dan heb je misschien weer een middaghumeur Toegevoegd na 3 minuten: maar effe serieus je moet uitvinden hoe jij het prettigst de dag te kunnen beginnen en een bepaald patroon er in vinden

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100