Hoe moet je fluiten (met je mond)? Kan je dit leren of is het 'aanleg'?

Gisteren als een gek met mijn man zitten oefenen, maar hij fluit als een vogeltje en bij mij komt er geen geluid uit. Volgens hem blaas ik vooral. Hij kan echter niet uitleggen wat hij doet (met zijn lippen, hoe hij zijn tong houdt, etc). Iemand die me dit uit kan leggen zodat ik hem eens een fluitconcert kan geven? haha.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Om te leren fluiten, sta je voor een spiegel. Tijdens het kijken naar jezelf in de spiegel, zorg dat je met je lippen een kleine O vormt. Je moet een een klein gaatje maken waar de lucht doorheen kan gaan. Vervolgens uw tong aan de achterkant van je onderste tanden plaatsen. Hou dit aan en begin te blazen door middel van de cirkel die u hebt gemaakt met je mond. Herhaal deze stappen, het kan een tijdje duren voordat u in staat bent om een fluittoon te produceren. Niet verwachten dat het perfect zal zijn bij de eerste poging. Het zal waarschijnlijk oefening vragen om uw lippen en tong op de juiste manier te plaatsen. Ook de hoeveelheid lucht die je blaast is van belang.

ja, dat is inderdaad een kwestie van wat oefenen. tuit je lippen en blaas uit. een schone mond en wat vochtige lippen gaat het beste. heb je eenmaal een fluittoon dan kun je met je dong de toon wat variëren. succes!

Wat een leuke vraag. Ja dat kan je leren. Ikzelf heb het op 22 jarige leeftijd van mijn vriend geleerd. Het is echt een kwestie van net zo lang doorgaan tot het je lukt. Lippen heel strak trekken en tong gespannen omkrullen en tegen je duim en wijsvinger duwen. (de manier waarop ik het best fluit) Je duwt met duim en vinger dan je omgekrulde tong naar beneden en dan probeer je de stand te vinden waarmee je een fluittoon hoort. Heb je die dan proberen door je hand te op en neer te bewegen die harde fluit te laten ontsnappen. Ik heb er zo veel baat en plezier van gehad dit te kunnen. B.v. ik kon mijn vriend bereiken op grote afstand. Met roepen had dat nooit gelukt, mijn fluit herkent hij en reageert meten. Later met mijn kinderen, die herkenden mijn fluit ook en b.v. op het strand hun weer kunnen terugfluiten en te laten weten waar we zaten. Ook nu gebruik ik het als ik het echt nodig hebt. Met concerten heb ik gemerkt dat het alleen werkt als ik echt in vervoering ben, anders lukt het gewoon niet. Leuk dat je het wilt leren, nogmaals: het is te leren en je hebt er echt veel baat bij! Succes!!!

Ik maak met mijn lippen een kleine opening, en plaats mijn tongpunt achter de voortanden, en dan ontstaat er achter het fluitgaatje een soort klankkastje dat per toonhoogte verandert door aanspannen van de tong. Ik doe het al vanaf dat ik klein was en dacht dat iedereen het kon. Dat geldt natuurlijk voor alles wat je met de paplepel meekrijgt,dan lijkt het niet moeilijk. Liedjes fluiten, is heel leuk. Alleen als je moet lachen, dan lukt het absoluut niet.

Met fluiten je tong tot een spleet vormen. Zo geleid je de lucht naar buiten.

je lippen tuiten en zoveel mogelijk oefenen mijn ouders beweerde vroeger dat als je de korsten van je boterhammen op zou eten dat je dan kan fluiten waar dat vandaan komt weet ik niet ik heb in ieder geval altijd mijn korsten opgegeten van me boterhammen en ik kan wel fluiten;) haha

aanleg

ik kon eerst ook niet fluiten, daarom heb ik eerst the birdcall/hand flute geleerd dat is iets heel anders als normaal fluiten maar ook leuk. Toegevoegd na 1 minuut: nu kan ik wel fluiten. Ik weet niet hoe ik het mezelf heb geleerd maar de birdcall vind ik nog steeds makkelijker

Zoals hierboven al gezegd: met uw tong een rondje vormen. Over uw tong en andere dingen hoeft uw eigenlijk niet na te denken, hou ze zoals ze staan als uw uw mond tuit. En vooral veel oefenen. Op de fiets, in de auto etc.

De zijkanten van je tong moeten omhoog en het midden naar beneden zodat een scherpe V ontstaat, de punt van je tong moet onder je snijtanden tegen het tandvlees gedrukt, je lippen moeten zo ver mogelijk naar voren getuit alsof je een verticale opening wil maken (een klein gaatje maar) en dan zachtjes blazen alsof je een kaars uit wil blazen zonder dat het kaarsvet in het rond vliegt.

Das heel makkelijk. Kijk hier maar eens!:

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=51V1VMkuyx0

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100