Wat is trots?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Trots is een kwaliteit van het ego, van je ik. Het is veel meer denken als voelen. Trost maakt je verhard en zelfvoldaan.

Zoiets als voldoening voelen over iets dat je hebt bereikt dat je eerder niet dacht dat je kon. Is wel iets wat je voor jezelf moet houden.

Een beetje trots is gezond. Gezonder is als je diezelfde trots vrij snel in je pocket kunt steken.(relativeren ,bedoel ik)

Trots is het onvermogen om (de waarde van) de ander te zien. Waar trots is is afstand.

Trots op jezelf of een ander is eigenlijk het toppunt van respect. Daar passen geen negatieve argumenten, jij (of een ander) hebt (heeft) iets gepresteerd, waar je 100% tevreden over kunt en mag zijn. Om trots te kunnen zijn moet het gepresteerde wel bijzonder zijn.

Trots is overtuigd zijn cq denken dat iets wat niet van jou is wel van jou is... Bv ik ben trots op mijn lichaam.. Ik ben trots op mijn afkomst... Ik ben trots op mijn intelligentie... enz enz zo simpel is dat allemaal, goed beschouwd...

Trots is zelfrespect als het om jezelf gaat. Maar je kunt ook trots zijn op anderen, dus respect hebben voor anderen. Een gebrek aan trots betekent dat je jezelf niet goed genoeg vindt. Heb je juist teveel trots dan komt arrogantie om de hoek kijken.

De schouderklop die je toekent aan jezelf of iemand anders waarmee je je verbonden voelt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100