hoe kun je zien dat beginnen met reanimeren geen zin meer heeft?

als je net een slachtoffer gevonden hebt, altijd beginnen ook al weet je niet hoelang hij/zij al ligt??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Richtlijn "starten van de reanimatie" Een reanimatiepoging wordt altijd ondernomen, behalve; - als het leven van de hulpverlener in gevaar is of komt; - als overduidelijk is dat een dergelijke poging geen zin heeft (bijvoorbeeld lijkstijfheid, onthoofding, ernstige verbranding (verkoling)); - als vóór aanvang duidelijk is dat de patiënt een rechtsgeldige nietreanimatieverklaring heeft. Toegevoegd na 8 minuten: Deze richtlijnen zijn voor de leekhulpverlener voor de professionele hulpverlener gelden andere richtlijnen. Toegevoegd na 12 minuten: Een professionele hulpverlener is medisch geschoold en heeft een opleiding gevolgd voor uitgebreide reanimatiehandelingen. Een beroepsmatig ingezette hulpverlener (bv. een politieagent of een brandweerman) wordt als leekhulpverlener beschouwd. Een ambulanceverpleegkundige is een professionele hulpverlener.

Zolang jij niet in staat bent om zelf te bepalen of iemand is overleden (en dat kan alleen een arts) moet je gewoon beginnen met reanimeren. Zeker met temperaturen zoals die er nu zijn. Een lichaam kan in diepe rust een hele lage hartslag hebben en als een lichaam ook nog eens onderkoeld is kan hij ook koud aanvoelen. Gewoon beginnen dus en natuurlijk 112 bellen.

Als het hoofd 30 cm. van de romp verwijderd is. Of als je in de zomer iemand uit de sloot haalt met schaatsen aan. Bij geen ademhaling altijd reanimeren! Daar bij is het pompen belangrijker dan het beademen.

Als je niet reanimeert, heeft het slachtoffer verminderd kans om te overleven. Dus tenzij je heel duidelijk is dat "het niks gaat worden", of je je leven lang een schuldgevoel wilt meetorsen altijd reanimeren. Let op! iemand die nog ademt heeft nog hartslag, zelfs als die heel oppervlakkig zal zijn. Hartmassage heeft trouwens niet als enige doel de hartslag terug te laten komen. Het is ook bedoeld om de circulatie op gang te houden. Geef dus niet op omdat je denkt dat het zinloos is. Zolang de circulatie op gang blijft is de kans op blijvende schade een stuk kleiner.

reanimeren heeft zin als een lichaam er kort ligt, hoelanger je wacht hoe minder kans t slachtoffer heeft.. een lichaam wat stijf is en erg koud aanvoelt ligt er al te lang... daarom is het heel belangrijk dat mensen , al is t maar een korte cursus volgen, leren hoe ze moeten reanimeren, het kan van levensbelang zijn..

Leg een aantal personen op een rij. De een slaapt, de volgende is flauwgevallen, weer een andere is bewusteloos, de volgende houdt zich slapend en er is er een dood. Die laatste pik je er zo uit, je voelt het, en die moet je reanimeren. Reanimeren heeft geen zin als het hoofd van de romp is gescheiden of het lichaam in dusdanige staat van ontbinding verkeert dat het voor iedereen duidelijk is dat de betrokkene is overleden. Daarbuiten heeft reanimeren in 99,99% van de gevallen geen enkele zin als je iemand dood aantreft. Alleen, je weet niet hoe lang iemand er al ligt. Zie je iemand neergaan dan heeft het meer zin. De kans op een geslaagde reanimatie is groter als je tevens een AED gebruikt en/of snel ambulancepersoneel laat inschakelen dat kan defibrilleren.

Dat is moeilijk, zoals anderen al zeggen kun je aan temperatuur of kleur niet zoveel aflezen. Reanimeren heeft echter bijna altijd wel zin. Is het niet voor het slachtoffer (die toch al niet zoveel kans meer heeft) dan wel voor jou als hulpverlener. Als je hebt gedaan wat je kon, misschien zelfs tegen beter weten in, kom je er zelf beter uit. Hoef je je niet af te vragen of je misschien, heel misschien tóch... Vergis je niet, dit zijn heftige dingen, iemand vinden en reanimeren gaat je niet in de koude kleren zitten. Als je je uiterste best hebt gedaan, is dat voor je eigen gemoedsrust beter. En eventueel ook naar de nabestaanden toe.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100