kan je je longen uit je lijf hoesten?

dus echt dat je ZO heost dat je longen eruit komen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Longen zijn geen ballonnen die je een soort van binnenstebuiten kunt uithoesten. Ze bestaan voor een groot deel uit een sponsachtig materiaal waarin zich een aantal vertakkingen van de bronchiën en uiteindelijk kleine longblaasjes bevinden. Daardoor kan een long wel min of meer in elkaar klappen als de borstholte lek raakt. Maar dan zou het nog minder goed lukken om zo'n long uit te hoesten omdat de spanning van de long is. Die wordt namelijk in stand gehouden door luchtledigheid, een vacuüm tussen de binnenste en buitenste longvliezen. Bij een klaplong is dat vacuüm weg.

Nee sorry, dat is niet mogelijk.

Nee, dat kan niet. Die longen zit echt wel stevig vast. Je longen uit je lijf hoesten is een uitdrukking voor iemand die heel heftig en hard en flink aan het hoesten is.

Nee, dat kan niet. Je kunt het wel dat gevoel hebben, en bij bepaalde ziektes kun je slijm ophoesten waar wat bloed bijgemengd is zodat het op het weefsel lijkt. Maar je kunt jezelf niet binnenstebuiten hoesten.

nee dat gaat niet lukken het is gewoon een gezegde als je heel erg moet hoesten

Nee dat kan niet. De longen liggen goed ingekapseld in de borstkas. Ook zitten ze vast aan de vertakkingen van de luchtpijp. Bovendien is de ruimte tussen het binnenste en buitenste longvlies vacuüm wat het naar buiten hoesten eveneens onmogelijk maakt.

Bronnen:
http://mediatheek.thinkquest.nl/~kl063/htm...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100