Wat is depressiviteit?

van een mens dus!

Toegevoegd na 4 minuten:
Graag makkelijke uitleg anders snap ik het niet. Mijn hoofd barst ook een beetje

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hieronder nog een link. Simpel gezegd ben je depressief als je je langere tijd erg somber voelt. Mensen die niet depressief zijn, kunnen verdrietig zijn, maar vaak tijdelijke en met een duidelijke reden. Er is bijvoorbeeld iemand overleden. Deze mensen willen uiteindelijk verder met hun leven, ondanks het gemis. Mensen met een depressie blijven er in hangen. Ze blijven somber ook al weten ze dat ze verder moeten. Zelfs als ze weten dat ze daar gelukkiger van worden. En er hoeft voor depressieve mensen niet persé iets erg gebeurd te zijn om depressief te zijn. Ernstig depressieve mensen willen soms zelfs dood. Maar je kunt je ook langere tijd overwegend somber voelen en af en toe eens vrolijk zijn. Dat noemen ze een langdurige, milde depressie.

Bronnen:
http://www.korrelatie.nl/themas/depressie_...

Een soort gelijke vraag vind je hier http://www.goeievraag.nl/vraag/houdt-depressie-kenmerken.104026

zoals ik al bij je vorige vraag aangaf: De volgende tekenen van depressie zijn er: - een neerslachtig gevoel gedurende het grootste deel van de dag, voornamelijk in de morgen. - vermoeidheid, lusteloosheid of schuldgevoel bijna iedere dag. - minderwaardigheidsgevoelens - concentratiestoornissen en onbeslistheid - slapeloosheid of oververmoeidheid, men slaapt de ganse dag. - verminderde interesse in nagenoeg alle activiteiten van de dag. - denken aan de dood of aan zelfmoord - een gevoel van rusteloosheid - belangrijk gewichtsverlies van meer dan 5% van het lichaamsgewicht. Je moet in elk geval vijf van de symptomen hebben wil je spreken van een depressie. En dit dan elke dag voor minstens twee weken (anders is het meer een dip) lees de volgende link maar eens door, wellicht wordt het dan wat duidelijker: http://depressie-info.com/Depressief/ Toegevoegd na 8 minuten: nog simpeler? - je bent moe en hebt nergens zin in, wil het liefst de hele dag onder de dekens liggen - je kunt je nergens op concentreren en bent onrustig - je slaapt heel veel of kunt juist niet slapen - je bent ineens veel afgevallen - je voelt je minderwaardig. je kan niets, je bent het niet waard. - Je denkt aan de dood / zelfmoord.

Depressiviteit is het langdurig somber zijn van een een mens. Simpel gezegd komt het erop neer dat een mens zich gedurende langere tijd innerlijk niet echt prettig voel. Ik hoop het voor jou gemakkelijk genoeg neergeschreven te hebben. Groet, Ton

Jezelf vooral eenzaam voelen! Het gevoel hebben dat niemand jou begrijpt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100