wat gaat er gebeuren als je gevoel op kropt ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat stapelt zich vaak op en komt op een bepaald moment tot een uitbarsting van woede bijvoorbeeld.

Als je dat een tijdje doet dan word je een soort hogedrukpan. De druk kan er niet uit en áls je dan een keer het ventiel losdraait...tja, dan kook je letterlijk over. Het kan ook zijn dat het zich naar binnen keert een soort implosie, dan kun je er ziek of zelfs depressief van worden. Laat het niet zover komen en blaas regelmatig stoom af. Gevoelens zijn er om te uiten, niet om op te slaan.

Als je je gevoelens opkropt word je daar meestal niet gelukkiger van. Probeer daarom bijtijds gevoelens onder woorden te brengen. Als je gevoelens opkropt en er komt een moment dat je het niet meer volhoudt, dan kan je agressief reageren, of op een andere manier heel emotioneel. Het helpt om je gevoelens op te schrijven als je ze niet goed mondeling kunt uiten. Dan kan je daardoor toch je gevoelens uiten. Lukt het niet, zoek dan hulp bij mensen die je gevoelens begrijpen.

Dat je last kan krijgen van lichamelijke kwalen. Zowel stoom afblazen als alles opkroppen is slecht voor je gezondheid. Soms is het inderdaad goed je bezorgdheid de „vrije loop” te laten . Maar dat betekent niet dat je moet rondlopen als een staaf dynamiet die elk moment kan ontploffen. Je kunt leren sterke emoties te uiten zonder je zelfbeheersing te verliezen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100