Is vlooienspray schadelijk als het in je bloed terecht komt?

Ik was een kat aan het behandelen tegen vlooien. Mijn handen liggen flink open. Is het schadelijk dat ik daarna ben gaan sprayen en het in de wonden kwam?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja dat is schadelijk. Je moet er voor zorgen dat het niet de huid aanraakt. Laat staan open wonden. Nou geloof ik niet dat het acuut gevaar oplevert, maar ik zou het goed in de gaten houden. Lees in het vervolg eerst de bijsluiter en dan had je handschoenen gebruikt.

Bronnen:
http://www.huisdierenzo.nl/drogist/hond/Bo...

Vlooienspray is niet schadelijk als er wat op je kapotte handen komt, wel als je het intraveneus inspuit. Ik zou me meer zorgen maken over het feit dat je met open handen een onfrisse kat aanraakt.

Je hebt zelf gezondheid als expertise in je profiel staan. Dan zou je toch moeten weten, dat je met wonden en lichaamsvreemde stoffen altijd moet uitkijken. Als je wondjes hebt, en toch een bestrijdingsmiddel op je huisdier wilt aanbrengen, dan ALTIJD latex handschoenen gebruiken. Als nu je wonden gaan ontsteken (rode randjes rondom de wondjes) dan kan je best spoelen met sodawater.

Lijkt me niet handig nee, neem liever beetje knoflook (vers) door hun eten, ben je van de vlooien af!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100