Mag je tampons door het toilet spoelen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee. Dat kan voor grote problemen bij de zuivering & afvoerpunten zorgen.

Nee! Dan liggen verstoppingen op de loer, niet alleen bij jouw toilet maar ook verderop in het riool. Op mijn werk was er laatst iemand die dat de 'witte muizen' noemde en hij was er nooit blij mee... Toegevoegd na 56 seconden: ah: 'witte muizen' is een algemeen bekend begrip volgens mij. Tampons zijn problematisch. Ze veroorzaken enorme verstoppingen. Jan: “We noemen ze bij rioolinspecties ‘witte muizen'. http://www.deklokkenluiders.nl/algemeen/de-klokkenluiders-ploeteren-door-de-riolen-van-breda

Eigenlijk is het heel simpel: je grote en kleine boodschap, toiletpapier en afwaswater mogen het riool in. Al het andere afval niet. Dus bijvoorbeeld geen: (frituur)olie, etensresten, vochtige doekjes (ook wel vochtig toiletpapier genoemd), schoonmaakdoekjes, kattenbakkorrels, verfresten of andere chemicaliën. Deze zaken kunnen verstoppingen veroorzaken of de zuivering verstoren Een verstopte riolering komt vaak door jarenlange opeenhoping van zaken die eigenlijk niet via de riolering weggespoeld mogen worden. Maandverband en tampons zijn daar een goed voorbeeld van. Maar ook aangekoekt vet, olie en etensresten aan de binnenzijde van de buis kunnen zorgen voor een verstopping.

Bronnen:
http://www.zuiderzeeland.nl/leren_over_wat...

Néé, en ook niet in het riool horen: (frituur)olie, vet, kattenbakkorrels, verfresten of andere chemicaliën, textiel, vochtig toiletpapier en schoonmaakdoekjes. Ze kunnen verstoppingen veroorzaken of de zuivering verstoren. En dat leidt weer tot kosten en milieuschade...

Nee dan raakt de afvoer verstopt.

Nee natuurlijk niet.

je kan je tampon gewoon doorspoelen.. het materiaal is erop gemaakt om door te spoelen.. inbrenghulzen niet, die moet je in een stukje toiletpapier draaien en in een afval emmertje gooien.. na 30 jaar tampons doorgespoeld te hebben, is mijn toilet er nooit door verstopt geraakt.. lees ook de volgende link over t gebruik en verwijdering over de tampon.. http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/41767-tampon-inbrengen-hoe-doe-je-dat.html (Je kunt de tampon daarna gewoon door de WC spoelen.)

het mag niet... tampons zijn ook wel meestal de grote veroorzakers voor verstoppingen.. als er water bij een tampon komt zet deze uit dit kan wel ongeveer 5 keer dikker dan een normaal formaat zijn. helaas zijn er nog vele mensen die het wel doen. Als je tampons weg wilt gooien zet er dan een klein prullenbakje in de toilet. zoals hierboven genoemd mogen vele andere dingen niet door het toilet gespoeld worden. en een nieuwe riolering aan laten leggen is iedereen de dupe van in de straat het geeft een grote bende met zand en je kan nergens je auto parkeren en dat voor een tampon en vele andere dingen

Nee, veel wc's raken verstopt van doorgespoelde tampons!! Dit is erg slecht, overstroming in het toilet etc.!! Ook bij de rioleringsdienst loopt er veel vast door tampons: nooit doorspoelen!!

Nee, dat mag niet. Toiletpapier is heel speciaal papier wat direct afgebroken wordt op het moment dat het met water in aanraking komt. Net voldoende om je billen ermee af te vegen. Ook vochtig toiletpapier mag je niet mee spoelen met het toilet. In China is het nog erger, daar mag zelfs van het toiletpapier niet meegespoeld worden in het toilet. Ook dat moet dan in de afvalbak.

nee tuurlijk niet als je dat doe raak je wc verstopt

het is niet verboden en niet verstandig

beter niet doen. geeft problemen, blijft hangen in de zuiveringsmachinerie, verstopping, vervelend. gooi in een zakje weg, bij het 'gewone' vuil.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100