Waar komt levensvreugde en vechtlust vandaan, wanneer iemand onverwachts te horen krijgt dat hij of zij nog maar kort te leven heeft?

Een goede vriendin heeft onlangs volledig onverwachts te horen gekregen dat ze niet lang meer te leven heeft.
Toch is zij vol hoop en goede moed, kan nog lachen en 'gaat ervoor'.
Waar komt een dergelijke enorme kracht vandaan?
In haar geval is er geen sprake van religieuze gevoelens of overtuigingen.

Weet jij het antwoord?

/2500

ze gelooft in dr eigen en daar haalt zij de kracht vandaan. hoe moeilijk het ook is te bevatten, als je geloof heb in je zelf, kom je echt heel ver. heel veel sterkte.

De wil om te leven is sterk. Toegevoegd na 15 minuten: De wil en de energie om nog zoveel mogelijk uit het leven te halen en niet bij de pakken neer te zitten. Je vriendin is een vechter en zal ook zolang mogelijk naar buiten toe laten zien dat ze gewoon doorgaat.

Ik heb dit alles meegemaakt met een collega van me. Het lijkt wel of ze wat in te halen hebben. Op een gegeven moment weten ze hun lot. Ze weten dat het afgaande zaak is,maar innerlijk accepteren ze het niet. Gaan er met alle kracht die ze hebben nog tegenaan,elke dag moeizamer en moeizamer . Maar ze geven niet op. karakter van sommige,niet bij de pakken neerzitten hoe moeilijk het ook is. Verder kan ik het niet verklaren.

Ik wil je eerst veel sterkte toewensen. Een mens wil altijd overleven en daar komt de enorme vechtlust vandaan.Natuurlijk zal ze haar momenten hebben maar dan ben jij er voor haar.

Harmonieuze mensen beseffen, dat doodgaan hun lot en hun democratisch recht is. Gelukkig hoef je tegenwoordig niet de gehele ruk uit te zitten. Wat ik moeilijk vindt, dat vrienden, niet partner, zo verkrampt reageren als ze horen hoe de vlag erbij hangt. Vooral als ze horen, dat ik de chemokuur geweigerd heb. Lees het gedicht dat op GV van de week heeft gestaan.

Allereerst, petje af voor haar optimisme! Geloven in jezelf is de innerlijke natuurlijke kracht die iedereen bezit, hij komt naar boven borrelen met momenten zoals jij omschrijft. Dat ze kan lachen is al een heel goed medicijn! Ik wens haar veel gezondheid en sterkte toe!

Het is misschien moeilijk voor te stellen, maar: wat moet je anders? Zitten treuren tot het voorbij is? Dat zou alleen maar een enorme verspilling zijn van die kostbare maanden/weken/dagen die je resten.

Ze had waarschijnlijk gedacht nog veel langer te leven, ze had nog veel meer in haar leven kunnen doen. Nu ze te horen heeft gekregen dat ze nog maar kort te leven heeft wil ze van elke minuut genieten.

misschien kracht in leven,en daar sta jij ook bijdrage in. carpe diem. geluk is de dag die je wil plukken x en sterkte in alles,ik weet wat je voelt

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100