Is 'zwemmen' voor baby's gezond?

Ik bedoel dus samen met de moeder/vader, is het juist dat ze daardoor een bepaalde overwinning behalen voor angst van water..?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, dat is gezond. Jonge baby's hoeven trouwens geen angst voor water te overwinnen. Ze hebben net negen maanden in vruchtwater doorgebracht, het is eerder een vertrouwde dan een enge omgeving voor ze. Babyzwemmen schijnt dan ook te voorkomen dat kinderen watervrees *aanleren*, zodat ze die watervrees later niet meer hoeven *af te leren*.

Als je standaard elke week met een baby gaat zwemmen is de kans op watervrees als hij moet leren zwemmen een stuk kleiner.

wij gingen altijd zwemmen met onze kinderen als baby, ze vonden het heerlijk!!! Maar meer ook niet, want......... ondanks dat hield onze oudste gewoon tot de zwemles een soort watervrees, ten minste, hij wilde er heel graag in MAAR met zijn hoofd boven water!!! Bij de zwemles was ook dat euvel in een paar lessen opgelost dus niks mis mee. Ik weet daarmee dus niet of je van een overwinning mag spreken, ze waren dus wel gewend aan water en gingen niet bij de eerste teen erin krijsen. Vrienden hebben niet gezwommen met hun baby's en die kinderen plonsten gewoon gelijk helemaal onder (voordat ze dus op zwemles gingen) . Ik denk dat je de karakter eigenschappen van een kind er niet heel erg door aanpast, die van ons waren "wat voorzichtiger" zeg maar. Verder (maar toen waren wij al weer uit het babystadium) kwamen de berichten dat je eigenlijk tot 6 maanden moet wachten (wij gingen vanaf 3 maanden) ivm infecties. Ook daar heb ik niks van gemerkt (maar misschien heb ik gebofd) en ze zijn nu ook nooit ziek

Nee, zwemmen voor baby's is niet gezond. De huid van een baby is namelijk erg teer en het zou daarom ook niet goed zijn om met een baby te gaan zwemmen in een zwembad vol chloor. Er is geen verband met het zwemmen van een baby en het hebben van watervrees op een latere leeftijd. Een baby heeft geen enkel tijdsbesef en zal zich dus ook niets meer herinneren van het zwemmen van vroeger. Dus als je met een baby gaat zwemmen betekent niet dat dit een vrijkaartje is tegen watervrees.

Mijn beide zoons zijn vanaf baby al naar zwemmen geweest (1 gaat nog) En die laatste is 2,5 nu. Ze leren plezier in water en ze kunnen zelfs op een moment met hun gezicht onder water. Ze hadden dus ook al heel vroeg hun diploma's En beide vonden het heerlijk om met papa of mama in het water te spelen. En het is denk ik veilig om ze snel te leren zwemmen en om te leren wat water is!

Er zijn hordes ouders die dat doen. Hou alleen wel in de gaten dat het hoofd boven blijft. Ze zijn gewend om in vloeistof te kunnen ademen, maar na de geboorte zijn ze die mooie snorkel wel kwijt. Ongezond is het niet. Wat betreft watervrees als ze ouder worden. Dit is hoogst zeldzaam bij de mens aangezien wij een semi-afibie zijn. De mens voelt zich van nature thuis in het water en kan daar ook goed mee omgaan. Op een hoge uitzondering na heeft een kind van nature geen watervrees. Het wordt vaak aangeleerd met griezelverhalen dat een kind onder de 4 zeer serieus neemt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100