Hoe beïnvloed alcohol de remweg van je auto?

Weet jij het antwoord?

/2500

Alcohol heeft een verdovende werking op de hersenen. Hierdoor reageert iemand die alcohol heeft gedronken trager dan normaal. De controle over z'n been- en armspieren gaat ook achteruit. In situaties waarbij je snel op de rem moet trappen of plotseling aan het stuur moet trekken, reageer je al gauw te laat. Een voorbeeld: u rijdt 80 kilometer per uur (= 22 meter per seconde), u hebt 3 of 4 glazen bier gedronken en u reageert daardoor een halve seconde langzamer. Als u dan plotseling moet remmen, betekent dit dat u 11 meter méér afstand nodig hebt om tot stilstand te komen dan in nuchtere toestand.

Bronnen:
http://www.scholieren.com/werkstukken/9988

Als je de remschijven van jouw auto goed schoonmaakt met alcohol, dan wordt je remweg korter, aan de andere kant neemt jouw reactiesnelheid aanzienelijk af, dus wordt je remweg langer.

Met de remweg doet alcohol niks ; echter, door de alcohol trap je beduidend later je rem in, en begint je remweg dus een flink eind verderop dan wanneer je nuchter en vele malen sneller kunt reageren. Met een beetje borrel op, trap je de rem pas in als je in nuchtere toestand al zo ongeveer had stilgestaan. En dat kan tientallen meters schelen.

Niet. De remweg van de auto blijft exact gelijk. Maar de reactietijd van de beschonken chauffeur neemt af, waardoor hij bij een noodsituatie te laat het rempedaal bedient.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100