Wat kan het zijn

jullie zijn geen artsen en morgen heb ik een afspraak bij de dokter maar ik wil toch weten wat jullie denken dat het is.
sins gisterennacht werd ik wakker van hele erge pijn in mijn rechterlies wat pijn doet tot mijn hiel.
al ik mijn been strek om bvb te lopen ga ik door een hel. eigelijk moet mijn rechterbeen constant gebogen zijn. wie kent dit.

ok de dokter zegt hetvolgende.

ik heb dus zware bekkeninstabilliteid, en moet 2x in de week naar fysio gaan. verder moet ik een band om voor ondersteuning en houding.
daardoor word waarschijnlijk zelf ook mijn constante hoofdpijn van afgelopen weken verklaard.

bedankt allen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik ben GEEN arts. Ik kan alleen maar logisch nadenken combineren met raden. Houd de zoutpot bij de hand. Van de lies tot de hiel - dat is dus niet één spier of één pees. Meest voor de hand liggend (ik herhaal: voor deze LEEK) is een afgeknelde zenuw. Uit de onderrug (onderkant van de ruggengraat bedoel ik) gaan zenuwen naar de benen. Als een wervel is verschoven, kan zo'n zenuw bekneld raken. Heb je een geschiedenis van onderrugproblemen? Het kan ook een ontstoken ader zijn. Is de pijn gelokaliseerd? Zit de pijn *in* het been of aan de buitenkant? Kun je de pijn erger maken door ergens te duwen?

Recentelijk gevallen? Dan zal het heel goed een liesbreuk kunnen zijn. Als je tenminste een beetje gebogen loopt om de pijn zo veel mogelijk te verdringen. Want wat je omschrijft herken ik erg goed, waar het tenminste om een liesbreuk gaat... Maar het kan ook zijn dat je één spiertje verrekt hebt tijdens een onverwachte beweging. Als dit dan dicht bij de peesaanhechting is geweest dan kan de zenuw deze pijn over je hele been verspreiden... Wat ik niet voor je hoop is dat er een zenuw beknelt zit tussen twee wervels. Of wel dat je rond loopt met een hernia... En dit zijn dan antwoorden van een ervaringsdeskundige en niet van een arts. Dus neem dit absoluut niet serieus als je, je hier niets bij voor kunt stellen en ga dan lekker morgen naar je huisarts. Hij/zij heeft er tenslotte voor geleerd... Toegevoegd op 28-05-2009 14:46:12 Lees net dat je zwanger bent... Gefeliciteerd... En het zou wat aan de vroege kant zijn. Maar de klacht zoals jij die omschrijft heeft een vriendin van mij gehad met bekkeninstabiliteit...

Het lijkt op ischias, maar daar hoort ook de pijn bij in je heup. Ischias geeft een scherpe pijn met pijnscheuten tot in de voet en geeft een lam gevoel in het been. Mocht dat zo zijn dan geeft 3 maal daags een kop brandnetel thee veel verlichting. Kan gewoon bij e.v.t. andere medicijnen (pijnstillers)

Overstrekt been; de last is ontstaan door overbelasting door bijvoorbeeld te lange tijd op naaldhakken te staan. Enige manier om hier van af te komen is heel veel rust. Maar ja, ben geen dokter.

Wat vervelend! Hopelijk heb je snel uitsluitsel en word je geholpen. De pijn in de rechter lies kan veroorzaakt worden door een spier die vanaf de voorzijde van de lage rugwervels naar de voorzijde van het bovenbeen loopt. Beknelling van spieren/zenuwen of een hernia is het eerste waar ik aan denk. Veel sterkte en een fijne en goede zwangerschap gewenst!

Uit één van de reacties heb ik opgemerkt dat je zwanger bent (Gefeliciteerd!) Dit werpt, wat mij betreft, een ander licht op de zaak: Deze pijn kan namelijk ook veroorzaakt worden door bandenpijn. Door de groei van de baarmoeder komt er veel spanning te staan op de banden (spieren) die de baarmoeder op haar plaats houden. Maar hoe dan ook: Je hebt de enige juiste actie al ondernomen: nl. een arts raadplegen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100