wat is het nut van een gordel?

als je naar voren beweegt word de gordel toch gewoon langer?
kan iemand mij het nut uitleggen?

Weet jij het antwoord?

/2500

als je snel naar voren beweegt, dan schiet de gordel als het ware opslot en kan hij niet langer worden.

Als de auto plotseling, bijv. bij een botsing, stil komt te staan, trekt de gordel strak aan zodat jij niet met je hoofd tegen de voorruit knalt.

als er een ongeluk gebeurt kan je niet naar voren schieten en bijvoorbeeld door een ruit vliegen

Het is natuurlijk de bedoeling dat je tegen de leuning van je stoel zit. De gordel zet je niet op slot als je langzame bewegingen maakt, zodat je nog wel normaal kunt bewegen. Bij snelle bewegingen (bijvoorbeeld bij een noodstop), schiet de gordel op slot en houdt de gordel je vast, zodat je niet met je hoofd tegen het dashboard of een andere stoel schiet.

Het eerste antwoord verwijst naar de basis gordel. Er zit idd een "rem" op die geactiveerd wordt als de gordel te snel uitgetrokken wordt. Dit is een mechanische voorziening. Het tweede verwijst naar een gordelspanner. Dit is een elektronisch apparaat dat bij een bepaalde vertraging de gordel extra aanspant. Hierbij wordt vaak gebruik gemaakt van een klein explosief om snel veel kracht te leveren. Samen maken ze het leven een stuk veiliger. Kijk maar naar de ongevallen statistieken. In 1970 waren dat er 3500 terwijl er nu jaarlijks minder dan 1000 te betreuren zijn. Als je daarbij optelt dat er niet alleen veel meer nederlanders zijn, veel meer verkeersbewegingen en veel meer auto's dan kan het niet anders dat er ergens een positieve maatregel genomen is. Dat was dus het verplicht stellen van de auto gordel, gevolgd door andere veiligheidsmaatregelen (kreukelzone, abs)

Beste, Het (verplicht) dragen van de gordel heeft al menige keren het leven gered van een persoon (man,vrouw of kind) Het is niet zomaar dat de wetgever deze verplichting oplegt ! Het nut van het dragen van de gordel kan je aflezen uit de kranten (vooral de week-end, als jongeren uitgaan met de wagen van ma en pa ! Ook in het vliegtuig draagt men de gordel bij het opstijgen en bij het afdalen. De steward(ess), zegt dan vriendelijk in het engels "Fasten your seatbelt and enjoy your flight !" Safety First !! Mvg, Karel8158

Een autogordel is een riem die een inzittende van een auto beschermt bij een ongeluk. Door de autogordel blijft de persoon op zijn stoel, komt niet met de schedel tegen de voorruit en wordt niet door de auto geslingerd. Door het dragen van de gordel wordt de kans op een dodelijk ongeval verminderd met 30 tot 40%

Trek maar is hard aan een gordel. Je zal zien dat is vast slaat. Toegevoegd na 23 seconden: is = ie

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100