waarom gebruiken ze in het zieken huis onderlakens en geen hoeslakens op de bedden? dit in verband met verhoogde kans op doorligplekken bij kreukels.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ze gebruiken lakens voor onder en boven dus ze zijn multifunctioneel. Daarnaast hebben ze in het ziekenhuis ook technieken om het bed op te maken met de patient er nog in deze werkt beter met rechte lakens met doorliggen heeft het niet te maken want mijn ervaring is dat onderlakens meer kreuken dan hoeslakens. ook hebben patienten soms een afwijkend matras (bv anti decubitus matras tegen doorliggen of op verloskamers) dan zou je ook weer aangepaste hoeslakens nodig hebben.

Het voordeel van gewone lakens voor ziekenhuizen zal zijn, Ze zijn heter te wassen. Ze zijn gladder te strijken. Ze kunnen beter gestapeld worden. Ze zijn goedkoper. Omdat ze dus gladder te strijken zijn hebben ze als het bed goed is opgemaakt minder kreukels.

Ivm de hoge temperatuur waar het op gewassen moet worden. Hoeslakens krimpen zo te veel. En als je onderlakens goed erop legt, geeft het geen kreukels.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100