Hoe behoud ik mijn concentratie?

Niet continu naar GV gaan, dat zal al schelen.

Maargoed, iemand waardevolle tips?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Concentratie blijft vanzelf als je iets interessant vind... Vind je het niet interessant, dan verlies je steeds weer concentratie en je legt het af op den duur... Dus de oplossing is, maak het interessant en concentratie blijft vanzelf bestaan... Had je gedacht dat het zo simpel is allemaal?

...een bezigheid zoeken die je boeit en waar je vol enthausiasme je in wilt verdiepen. Taken die je niet boeien maken het dat je afgeleid wordt omdat je eigenlijk iets anders wilt doen. Beste remedie is dat te realiseren, de taak afraffelen en dan iets anders te gaan doen. (of een puik resultaat afleveren, dat is aan jou)

Zorg dat afleidingen afwezig zijn: sluit je internet explorer, GV, je mail en zet je telefoon uit. Maak een planning van wat je te doen staat, en plan evt ook al pauzes in. Schrijf andere dingen die je nog moet doen ook op een checklist zodat dat niet steeds door je hoofd blijft malen, en je dat later kan doen. Ben streng voor jezelf, open je boek/bestand/andere ding en doe het niet meer weg voordat je volgens je planning mag gaan pauzeren. Toegevoegd op 26-05-2009 11:23:07 en nu moet ik zelf nog naar mn eigen goede raad gaan luisteren.. het bedenken is nog steeds een stuk makkelijker dan het uitvoeren..

nou, ik heb de concentratiespan van een aap, en het werkt bij mij zo, dat wanneer ik even besluit op GV te kijken, dat ik dat dan ook moet doen, anders kan ik gewoon niet verder. wat misschien zou helpen is een deadline stellen, daardoor ben je misschien sneller geneigd om je werk af te maken, zonder op GV (of whatever je verslaving is) te kijken..

Schaf een studiebal aan. Zie bron.

Bronnen:
http://www.curiosite.com/scripts/product/e...

De paraliminal cd focus and concentration. Ik heb die zelf ook en die heeft heel veel effect (wel tijdelijk).

Bronnen:
http://www.learningstrategies.com/Paralimi...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100