Waarom denken veel mensen paranormaal te zijn?

Het valt me op dat de laatste tijd veel vragen komen van mensen die denken dat ze paranormaal zijn of wat het nou precies inhoudt enz.

Wordt dit versterkt door programma's op televisie als 'Het zesde zintuig' (RTL 4) en 'Paranormale kinderen' (SBS 6)? En door mensen als Char en Derek Ogilvie?

Toegevoegd na 5 minuten:
En Uri Gellert niet te vergeten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

We hébben een zesde zintuig. Daar is ook niks mis mee. Je kan dat ook intuïtie of buikgevoel noemen. Iets wat je aanvoelt, zonder dat je dat met je hoofd kunt verklaren. Er is ook veel meer tussen hemel en aarde dan je met je zintuigen kan waarnemen. Ik heb hier zelf ongelofelijke dingen mee ervaren. Geen hocus pocus, maar echt tastbare dingen die ik niet kon verklaren. Het is alleen jammer dat er zo een term op plakt als "paranormaal". Sommige mensen zien dat als een statement : "kijk eens hoe ongelofelijk speciaal ik ben". Zij ontlenen er een groot gedeelte van hun eigenwaarde aan en gaan soms heel ver om voor zichzelf te bewijzen hoe bijzonder hun gaven wel zijn Anderen denken "jakkie, daar moet ik niks van weten van die zweverig boel". Wie heeft er gelijk? Volgens mij ligt de waarheid in het midden. We kunnen als mens veel meer dan we mogelijk achten, maar het beste is om dat gewoon te laten zijn en te laten gebeuren zonder daar een speciale status aan te ontlenen....

ja dat komt door de progamma's op tv, iedereen wil nu ook dat zijn wat nu actueel is...paranormaal zijn...

Zeker, het mensDOM is gevoelig voor sprookjes......!

Omdat paranormaal zijn iets bijzonders is en iedereen wil bijzonder zijn.

Dat is iets dat door de media aangezwengeld word. Degelijke zwendel zou verboden moeten worden. Toegevoegd na 9 minuten: Paranormale kinderen op tv is de som van falende ouderschap en een hijgerig productie bedrijf.

Het komt inderdaad door alle aandacht die eraan besteed wordt. Er zijn heel veel mensen die dat ook graag zouden willen. En als je veel denkt, dat je iets voelt of ziet, ga er er zelf sterk in geloven.

Ik denk dat alle bovenstaande antwoorden waar zijn. Maar er zijn ook mensen die door die programma's het gaan wagen om er eens een keer over te gaan praten, je wordt toch snel voor gek verklaart.

het werkt hetzelfde als met een leugen als je jezelf vaak genoeg iets hoort vertellen {ook al is het niet waar} ga je er zelf in geloven

Vele films en romans gaan over ’de geesten’ of de pogingen van de mens om demonen te exorciseren of uit te bannen. Velen verlaten zich voor leiding op Ouija-borden of astrologie.En zoals je zelf reeds zei,recente tv uitzendingen hebben dit nog versterkt.

Omdat ieder mens een spirituele kant heeft. Alleen heeft niet iedereen daar altijd naar geluisterd. Nu zien ze op t.v. al die programma's en ontdekken dingen die ze altijd al bezaten. Ze gaan er nu alleen beter naar luisteren. Het irritante is dat ze zich opeens heel bijzonder voelen. Alsof het voor een kleine groep is weggelegd. Het hoort net zo bij het leven als rationaliteit, leven en dood!

veel mensen hebben een zesde zintuig,daardoor nemen ze soms dingen waar, je moet er ook voor open staan.

De verklaring kan liggen in het feit dat er bij hen dingen gebeuren die ze niet begrijpen en zichzelf herkennen in wat andere mensen vertellen aan ervaringen in hun paranormaal zijn. Ik ben ook wel benieuwd vanuit welke behoefte ze aangeven dat ze denken dat ze paranormaal zijn? Willen ze hulp, bevestiging? Willen ze op weg naar het mediumschap? Maken zwe zich zorgen over henzelf? Vragen die heel goed te begrijpen zijn. Als iemand iets bij zichzelf voelt en je wilt meer weten over jezelf, ga dan te rade bij een gerenomeerd paranormaal iemand. Voorkom dat je gaat zweven. De combinatie van heldervoelend, -ziendheid en ratio in een goede balans zorgt voor een verstandige manier om ermee om te gaan.

Omdat ze denken zich te onderscheiden van de massa, wat dat ook mag zijn. Als je echt paranormaal zou zijn, stel je geen vragen, want dan WEET je.

Leuke vraag zou ook zijn: wat IS dat, Paranormaal??? Para is volgens Wikipedia "naast" of "voorbij". Dus paranormaal is naast-nomaal of voorbij-normaal. Maar wat is normaal???? Wat de een normaal vindt is voor de ander abnormaal. Maar goed, om op je vraag te reageren: ik denk ook, dat deze programma's bijdragen aan negatieve reacties, daar is niet aan te ontkomen en is met alles zo. Voor mensen, die bepaalde gaven hebben is het wel heel goed te weten, dat er meer mensen zijn met "vreemde" dingen, en dat je niet gek bent. Je bent echt niet de enige!! Dat vind ik een groot voordeel van deze mediahype. Mensen, die paranormaal begaafd zijn, WETEN dat ze iets anders zijn. En dat zijn er heel veel. Misschien is het wel veel "normaler" dan we denken!!!

Al het hier bovengenoemde is waar. Het is een kwestie van een rage.

Jazeker, juist in deze tijd (onvrede, armoe, ziekte gebrek aan liefde enz.)gaan mensen zoeken naar het hoe en waarom. Door al die commerciele progamma´s kan het de mens raken maar gelukkig is het dat ze denken zo te zijn.... Denken of weten is toch een heel groot verschil. Mede door de aandacht die men krijgt als ze openbaren paranormaal te zijn. Dat er meer is tussen hemel en aarde is wel heel duidelijk en voor bijna iedereen waar te nemen... nl. door al je zintuigen te gebruiken. ! : ) Door zaken helder te zien zou ik ook kunnen zeggen ik ben helderziend is dat dan ook bijzonder...

Omdat we dat uiteindelijk allemaal zijn. De een kan er meer gebruik van maken omdat hij er meer voor open staat. Volgens mij wil paranormaal zijn zeggen dat je extra gedeeltes van de hersenen kan gebruiken en daardoor meer dingen ziet/voelt. De gene die er nog niet aan toe zijn, en zich er er dus niet voor openstellen zullen natuurlijk roepen dat het allemaal onzin is :) Zo gaat dat vaak. Maar wij weten wel beter ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100