Hoe ver kunnen de zorgpremies nog stijgen?

Ieder jaar komt er weer zo'n 10% bij de zorgpremie.Is dat nog betaalbaar of kunnen we er wat aan doen.
Steeds meer mensen kunnen de premie niet meer betalen waardoor de betalende rest van de bevolking steeds verder zijn premie om hoog ziet gaan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk dat er geen maximum aan zit. Zolang de zorgkosten stijgen, stijgen de premies mee. Bepaalde politieke partijen stellen daarom dat er minder vergoed moet worden (hoewel de premiestijging daardoor niet minder zal worden). Voor veel mensen is een aanvullende verzekering of een tandartsverzekering al niet meer betaalbaar, en over een tijdje krijg je dan weer het effect van vroeger, dat je aan iemands gebit kunt zien of z/hij geld heeft. En steeds meer dingen die velen als 'gewoon' zien in de basisverzekering worden daaruit gehaald en overgeheveld naar de aanvullende verzekering. Het enige dat je eraan kunt doen is goed opletten op wie je stemt bij de volgende verkiezingen...

Volgens mijn volgend jaar veel meer dan 10%

In verhouding zal gezondheidszorg steeds duurder worden. Dat komt enerzijds door de hoge mate van menselijke betrokkenheid - lang niet alles valt te automatiseren - maar vooral ook omdat het nauwelijks lukt om gezondheidszorg door lage-lonen-landen te laten uitvoeren. Het loslaten van het solidariteitsprincipe is een tweede factor. We draaien steeds meer op voor de daadwerkelijke kosten van de zorg die we nodig hebben. Dat lijkt eerlijk maar dat vind ik nog niet eens eerlijk als we allemaal hetzelfde inkomen zouden genieten. Daar valt natuurlijk wel meer over te zeggen maar vragen met een dergelijke strekking beginnen voor mij wel aan de inkomenskant.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100