Kost de huisarts geld?

Ik ben 14 en ik wil graag zonder dat mijn ouders het weten naar de huisarts, om zeker te weten of ik wel of geen anorexia heb. Valt de huisarts binnen de verzekering? En krijgen mijn ouders dan een bericht van de verzekering? Of moet er gewoon een rekening betaalt worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De huisarts valt binnen de verzekering en heeft geheimhoudingsplicht, d.w.z. dat hij niet aan je ouders mag vertellen waar jij hem/haar voor nodig hebt gehad. Wel moet je dat dan even tegen je huisarts zeggen.

huisarts valt gewoon binnen het basispakket. Kost je dus niks. Je ouders krijgen ook geen bericht, dat je bij de huisarts bent geweest. Gewoon gaan dus!

Je kunt gewoon naar de huisarts gaan. De zorgverzekeraar betaalt per jaar een bepaald bedrag aan de huisarts, hoe vaak je ook gaat. Een huisarts heeft zwijgplicht hij/zij mag nooit informatie aan derden verstrekken, ook niet aan je ouders. Maar ik denk dat het ook goed zou zijn als je je ouders hierover inlicht. Ze kunnen je steunen bij het proces en dat zal voor jou makkelijker zijn om er mee om te gaan.

Als de arts het bewijs van je verzekering (inschrijving) heeft, dan declareert hij rechtstreeks bij je zorgverzekering. De kosten huisarts (wel de medicijnen) gaan niet van het eigen risico af dus je ouders krijgen daar geen rekening of iets dergelijks over van de zorgverzekering. Dat wat de financiele kant betreft. Dan blijft de vraag of de huisarts je ouder(s) informeert op eigen initiatief of als ze er naar zouden vragen. Vraag dat vooraf aan de huisarts. Ik denk dat de vertrouwensrelatie met de arts hem niet zou mogen toestaan je ouders te informeren, maar zeker ben ik niet.

Meiske, van je gezondheid heb je er maar eentje. Huisartsen zijn gewoon mensen die begrip hebben voor jou. Niet zo raar doen, en gewoon in actie komen. Hier vragen is ook gelukt, en dat was misschien ook wel even eng.

je huisarts heeft geheimhoudingsplicht ook naar je ouders toe dus gewoon gaan je ouders komen er niet achter dat je daar geweest ben en ook niet waarvoor

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100