mijn broertje wordt gepest op school, hoe kan dat vermindert worden?

hij zit op cluster-4 en heeft asperger. Hij gaat naar school in een busje ruim een uur rijden, en daar wordt hij gepest door de andere jongens. We hebben het er al met school over gehad, maar dan krijgen ze straf en gaan daarna nog erger pesten. Weet iemand misschien een oplossing?

Toegevoegd na 3 uur:
de jongens die bij hem in het busje zitten hebben allemaal ADHD e.d. dan is hij toch niet heel anders?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik ken het probleem, ik heb ook Asperger en werd ook gepest op school. Kinderen gaan nu eenmaal snel iemand pesten die 'anders' is. Ik ben uiteindelijk naar een andere school gegaan, omdat het pesten niet verminderde. Deze andere school was speciaal onderwijs. Kleine klasjes, iedereen in de klas had wel iets, moeilijk lerend, ADHD, Asperger, PDD-NOS. Maar het ging heel goed samen, leraren wisten ook precies hoe ze iedereen moesten behandelen. Het is een veel lager nivo (VMBO TL 4 heb ik uiteindelijk gehaald) maar daar kreeg ik veel meer zelfvertrouwen, uiteindelijk heb ik nog een MBO en daarna HBO opleiding gedaan.

Jammer genoeg zijn hier geen makkelijke oplossingen voor. Je ouders moeten vooral bij school aan de bel blijven trekken. School MOET iets doen aan dit gepest. Hij zit niet op cluster 4 vanwege zijn zweetvoeten, en de kinderen die hem pesten ook niet. Als hij vooral in het busje gepest wordt, is het nog mogelijk om op medische gronden een verklaring te krijgen dat hij niet samen met andere kinderen vervoerd kan worden, maar dat is een heel getouwtrek met de gemeente (die verantwoordelijk is voor het leerlingenvervoer). Toegevoegd na 7 uur: ADHD'ers en Aspergers gaan vaak slecht samen, mijn zoon met asperger werd door zijn hele klas geaccepteerd op de basisschool, behalve door de ene ADHD'er in de klas. Als jouw broer heel gevoelig is voor herrie, zit hij natuurlijk heel vervelend in een busje met drukke ADHD'ers.

10 dagen geen vlees eten! en jodium voeten badjes, elke dag schone sokken

Bronnen:
http://zweetvoeten.wordpress.com/

Bel naar zo'n lijn waar je pesten kunt melden en ja blijf bij de school melden dat hij gepest wordt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100