Waarom is homosexualiteit geen ziekte, maar pedosexualiteit wel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is geen ziekte, het is een sexuele voorkeur. Homosexualiteit past binnen onze moderne sociale normen en waarden, en pedosexualiteit simpelweg niet. In die context kan worden gesproken van een afwijking, maar 'ziekte' is geen correcte term...

Homo zijn is een keuze van sexse. Pedosex is met kinderen en met kinderen hoor je geen sex te hebben als volwassenen

het is geen van beide een ziekte, het is een voorkeur voor sexe alleen homosexualiteit zijn geen geen kinderen mee gemoeid, en met met pedofilie wel..

Homosexualiteit was vroeger wel een stoornis. Nu niet meer, omdat de ideeen erover radicaal veranderd zijn. Gelukkig maar. Helaas is nog niet iedereen daarvan overtuigd. Pedosexualiteit wordt door de samenleving afgekeurd en het is ook niet goed voor kinderen.

Omdat bij pedosexualiteit niet alleen de sex tot voorkeur behoort, maar juist de dwang/machtsmiddel, zonder daarbij rekening te houden met een ander. Homosexualiteit , welke gelijk staat aan hetrosexualiteit, gebeurt over het algemeen op vrijwillige basis, en heeft buiten sex niets met elkaar te maken. Het is hetzelfde als je zou vragen: waarom is 2 appels eten wel gezond en 2 slagroomgebakjes niet, het is toch beide eten? Pedosexualiteit kun je vergelijken met een verslaving, het is kennelijk onbedwingbaar, en daarom zul je deze mensen moeten blijven volgen, hun leven lang, zodat veel leed bespaart wordt. Elk slachtoffer is er een teveel.

homosexule zouden kunnen zeggen waarom is hetro een ziekte?hoeveel getrouwde mannen zijn niet gay?.volgens mij zijn pedo,s tamelijk labiel.al die ophef de laatste tijd over de kerk,en de misbruik,als ze weten waar ze aan beginnen,waarom nemen ze dan geen pil in.chemische castratie.wat ook geld voor de andere pedo,s.het is dus volgens mij een behoorlijke storing

Heteroseksualiteit en homoseksualiteit zijn normale geaccepteerde geaardheiden in onze maatschappij, dus niet schokkends of bijzonders. Maar pedoseksualiteit is iets wat voor een normaal mens niet onder het kopje "normaal"geplaatst kan worden. Net als necrofilie en sex met dieren bijvoorbeeld, en word dit al snel bestempeld als ziekte of geestelijke afwijking!

Het zijn beide geen ziektes, maar eerder een soort aanleg waarmee je geboren wordt. Over niet te lange tijd weten we of het genetisch bepaald is. En mocht dat zo zijn dan over een nog langere tijde passen we het gen gewoon aan

Pedosexualiteit is geen ziekte, maar ook een soort geaardheid. Ze zijn dan ook, evenals homosexuelen, niet te "genezen". Het verschil is, dat homo's "het" gewoon met volwassenen doen, dat is dus niet strafbaar, maar pedo's vergrijpen zich aan kinderen en sexualiteit met minderjarigen is (voor meerderjarigen) wel verboden.

70 jaar geleden werd homosexualiteit ook als ziekte beschouwd, hoe denkt men over 30 jaar over pedofilie? Als men homofilie toen een ziekte vond, net zoals men nu pedofilie een ziekte vindt, dan zullen we over 30 jaar geen oordeel meer 'mogen' hebben over pedofielen..stel je voor! Zolang de mens zijn begeerte blijft nastreven zullen er altijd mensen zijn die hun sexuele voorkeur op/met gelijke geslachten, kinderen of dieren praktiseren...of misschien fruit?!

rationeel gezien komt het uit hetzelfde voort. Het is maar net het maatschappelijke kaartje dat er aan hangt. Bij de Oude Grieken was het normaal dat oude mannen het met onvolwassen mannen deden. Onder andere (lees: vooral) door de Katholieke Kerk komt het dat het dat veel dingen in de ban werden gedaan. Homoseksualiteit was een eeuw geleden net zo verwerpelijk als pedofilie. De maatschappelijke opvatting is nu dat kinderen zich niet kunnen verdedigen, niet goed weten wat ze zelf willen en makkelijk(er) te manipuleren zijn, en er dus altijd sprake is van één iemand die voor twee personen een keuze maakt. Bij homoseksualiteit is er sprake van instemming door twee (of meer kan ook;) personen. Bovendien doen ze er niemand kwaad mee.

Pedosexualiteit valt volgens de DSM-IV wel onder psyschie stoornis. Maar homofilie en pedofilie zijn 2 totaal verschillende dingen. Eeen relatie tussen 2 mensen van het zelfde geslacht is gebaseerd op wederzijdse liefde en zitten op het zelfde verstandsniveau. Pedofilie is gebaseerd op LUST ,seksuele lust, en is er sprake van slachtoffers Het doet me soms zeer als lesbienne dat mensen wel een denken dat het hetzelfde is.

Hoe kun je homofilie en pedofilie nu met elkaar vergelijken? Een doorsnee homo zal, net als een doorsnee hetero, graag een goeie relatie willen op gelijkwaardige basis. Met iemand van hetzelfde geslacht weliswaar, maar dat doet niets af aan het feit dat we hier over puur menselijke, normale verlangens praten. Wil een pedofiel een langdurige liefdesrelatie met een kind? Lijkt me lastig, want kind blijft geen kind. Een pedofiel wordt juist aangetrokken door de onschuld én machteloosheid van een kind. Die machtsverhouding maakt het zum kotzen. Maar, zoals SuzyQ al zegt: niet ziek!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100