Hoe dicht liggen lust en liefde bij elkaar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

voor ieder mens weer heel verschillend de 1 vind dat lust bij houden van hoort. Een ander vind dat je lust ook los kunt zien van liefde en het dus alleen puur lichamelijk is.

Ha, die Hilbert; Idealiter zijn die twee natuurljk met elkaar versmolten, maar als de liefde niet sterk genoeg is kan de lust vaak de overhand krijgen.

Het zijn twee totaal verschillende gevoelens. Je kunt liefde voelen zonder lust en je kunt lust voelen zonder liefde. Maar inderdaad: ideaal is als het samenkomt en je allebei tegelijk voelt!

Die liggen ver uit elkaar. Hoewel liefde vaak lust oproept, is het omgekeerde niet het geval.

Het is lastig om te zeggen hoe dicht ze bij elkaar liggen, maar er is wel sprake van een verband, maar dat verband hoeft er niet per definitie te zijn, want liefde zonder lust bestaat ook (ouder-kind relatie) en lust zonder liefde ook (een fysiek zeer aantrekkelijk persoon, maar ontzettend onaardig). Dus omdat er een verband is maar het ook bestaat zonder dat verband is het niet mogelijk uit te drukken in hoeverre deze 2 verschillende maten van elkaar af liggen. Dat is namelijk meten met 2 maten en dat is wel heel erg lastig.

Voor een heleboel mensen ligt dit heel dicht bij elkaar. Waarbij lust de sex is en de liefde de ... Maar als men overgaat in een soort van universele liefde, en liefhebben van vriend, vijand en alles om je heen, dan is er absoluut geen bestaan meer van lust. Dan liggen die twee het verst uit elkaar. De sex wordt dan de versmeltingen van twee zielen die 1 worden met het universum.

Ik denk dat het ver uit elkaar ligt, maar als je liefde voelt dan lust ik er wel pap van hoor!!

Kort bij elkaar . Maar er zijn er ook veel die gemeenschap hebben ( willen ) alleen voor de lust , geen verliefdheid . Toegevoegd na 11 minuten: Op een duitse zender is een maand of 4 geleden een documentaire geweest over dit fenomeen welk in duitsland enorm de kop begint op te steken ! zowel vrouwen als mannen die geinterviewd werden welke hun vaste relatie gestopt waren , en alleen nog maar met welke ze leuk vonden 1 malig sex hadden (hebben) zonder liefdesgevoelens. Het wordt steeds gekker !!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100