Is pedofilie een geaardheid net als homofilie?

Ik heb over deze vraag heel erg ruzie gehad met iemand.

Ik zei namelijk dat een pedo net als een homo er niets aan kan doen. Een homo valt op iemand van zijn eigen geslacht en een pedo valt op kinderen.

Het is geen ziekte en je kan het dus niet genezen. Iemand IS zo.

Die persoon met wie ik ruzie kreeg vind dat ik het dus goedkeur. Want hij zegt dat een homo normaal is en een pedo is ziek.

Ik zei dat het pas iets uit maakt als de pedofiel er iets mee gaat doen. En dat straffen dan geen zin heeft. Omdat je het gedrag niet kan genezen.

Toen had ik het natuurlijk helemaal gedaan. Dus ik keurde het goed en ik wilde het onbestraft laten.

Laat ik er even bij vermelden dat dit niet het geval is. Ik keur het niet goed, en de straffen...welnu als je het niet kunt genezen, moet je er maar voor zorgen dat het niet meer KAN.

Weet jij het antwoord?

/2500

Pedofilie is een geaardheid. In het internationaal gehanteerde classificatiesysteem van psychische ziektebeelden, het zogenoemde Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM-IV), valt pedofilie onder de categorie "psychoseksuele stoornissen" en staat daar opgesomd met de andere parafilieën: fetisjisme, transvestitisme, voyeurisme, exhibitionisme, masochisme en sadisme. Tegenstanders van de opname van pedofilie in de DSM-IV wijzen vaak, naast de algemene kritiek op de DSM-IV, op de verwijdering van homofilie van deze lijst in 1973. Zij zien pedofilie als een vergelijkbare normale variant op seksualiteit. Toegevoegd na 34 minuten: Wanneer ook pedofilie uit DSM wordt verwijderd, is nog niet duidelijk. Morele en emotionele bezwaren blijken nog te overheersen. Hetgeen ik wel begrijpelijk vind.

Bronnen:
http://nationalvanguard.org/2016/06/homose...
https://nl.wikipedia.org/wiki/Pedofilie#Pe...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100