Kan een vrouw nog zwanger worden nadat ze ongesteld is geweest, terwijl ze kort daarvoor seks heeft gehad?

Hallo,

Stel.. een vrouw heeft onbeschermde seks met een man gehad maar zij nam op dat moment wel de pil. Hierna word de vrouw wel gewoon keurig de eerstvolgende keer ongesteld, volgens haar cyclus.

Kan het zijn dat zij alsnog een kans heeft om zwanger te zijn door deze onbeschermde seks voor haar laatste ongesteldheid?

Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Elke maand opnieuw maakt een vrouw intern een laag op waarin een eitje kan nestelen, die laag verlies je als het eitje onbevrucht is en niet kan innestelen. Dat zijn je regels. Je lichaam begint opnieuw aan het aanmaken van die laag slijm en bloed en zo gaat het maand na maand door. Een vrouw is vruchtbaar grofweg zo'n twee weken voor de regels komen ( toevallig ook zo'n twee weken na de regels bij een 28 dagenrotatie ) Sperma van een man kan maximaal een dag of vijf overleven in de vrouw. De pil is een vrij betrouwbare methode als je ze goed gebruikt. Daar ga ik van uit dat je dat wel gedaan hebt. De onbeschermde seks heeft vorige maand plaatsgevonden... laat ons zeggen dat het gaat over 4/5 weken geleden. Dit zeg ik omdat er al een keertje regels zijn voorbij gegaan. Normaal gezien kan sperma zo lang niet overleven. Het zou in je lichaam moeten gebleven zijn tijdens de regels, enkele weken daar verder te overleven om de volgende cyclus pas een eitje te bevruchten. Vrij zeker dat je, als alles zo gaat als hierboven, niet zwanger bent geworden de afgelopen vruchtbare periode van iets dat al meer dan 4/5 weken geleden gebeurd is. Wat wel kan,... Je bent de vorige keer zwanger geworden, dus nu al een maand ver, en je had de vorige keer geen regels maar innestelingsbloedingen.

Je zegt dat een vrouw seks heeft gehad, en daarna ongesteld is geworden. Dan is ze dus niet zwanger geraakt van deze keer seks. In theorie zou het kunnen, wanneer zij een zeer korte cyclus heeft, en daarmee al een eisprong tijdens de menstruatie (dan is haar cyclus bijvoorbeeld korter dan drie weken), en de seks vlak voor de menstruatie plaatsvond. Seks bijv op dag -1 (1 dag voor menstruatie), cyclus van 18 dagen, dus ovulatie op dag 4, dan kan in theorie het sperma zo lang overleefd hebben. Deze kans is echt nihil, aangezien je baarmoeder zichzelf leegt tijdens de menstruatie. Ook schrijf je dat de vrouw de pil slikte, dan heeft er (in theorie) helemaal geen eisprong plaatsgevonden, dus is een zwangerschap in dit verhaal uitgesloten. Wonderen der natuur daargelaten.....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100