Heb ik de pil goed geslikt?

Ik heb mijn vorige strip doorgeslikt, daarna heb ik 4 pillen geslikt van de strip die ik nu heb en toen een stopweek gehouden, daarna ben ik weer doorgegaan met de pil. Was de pil dan betrouwbaar ? en kan je dan seks hebben in de stopweek? als je heel de strip goed hebt geslikt dan kan het maar ik weet dus niet of dat het geval was..?

Weet jij het antwoord?

/2500

De combinatie pil die jij slikt blijft betrouwbaar als je een stop week inlast tijdens een strip. Je kan de volgende keer ook 2 strips achterelkaar slikken, dat is makkelijker met de ' dagen' die op de strip staan. Je kan altijd een stop week inlassen, als het maar nooit langer als 7 dagen is.

Bij Microgynon 50: De werking begint meteen vanaf de eerste tablet. Om zeker te zijn van een betrouwbare anticonceptie moet u de eerste keer beginnen met slikken op de eerste dag van de menstruatie. Kies hiervoor de eerste dag dat de menstruatie goed doorzet. Sommige vrouwen hebben namelijk daarvoor een aantal dagen last van licht bloedverlies (‘spotting’). Als u eerst een andere anticonceptiepil heeft geslikt, kunt u direct aansluitend, zonder stopweek, beginnen met deze pil. Ook kunt u beginnen op de eerste dag van de menstruatie. In beide gevallen is de werking als anticonceptiepil meteen vanaf de eerste dag veilig.

Bronnen:
http://www.apotheek.nl/Medische_informatie...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100