Hoe werkt chemie eigelijk tussen twee mensen?

Wat gebeurd er in een mens als er een chemie ontstaat hoe uit zich dat? Heeft het altijd met sexualiteit te maken ,of kan chemie ook ontstaan tussen twee mensen zonder sexualiteit? Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk dat er sprake is van: 'een geestelijke'- en 'een biologische' chemie. http://www.encyclo.nl/begrip/chemie De 'geestelijke chemie' verzorgd 'een klik' tussen elkaars karakters; de verklaringen daarvan zou kunnen zijn: *karaktereigenschappen, *gevoel en *interesse. De 'biologische chemie' verzorgd 'een klik' tussen elkaars lichamen; de verklaringen daarvan zou kunnen zijn: *vorm, *kleur, *geur, *klank en *smaak. Als 'die klik' er niet is, dan is er sprake van afstoting. http://www.encyclo.nl/begrip/afstoting Als 'die klik' er wél is, dan is er sprake van aantrekking. http://www.encyclo.nl/begrip/aantrekking Mogelijk speelt de 'astrologie' ook een rol... http://nl.wikipedia.org/wiki/Astrologie

Ik ben er van overtuigd, dat sex niet noodzakelijk is voor een klik, of chemie, zoals jij het stelt. Een goede relatie kan ook best sexloos.

'Chemie' kun je met iedereen hebben. Man, vrouw, kind, dier, oud, jong, virtueel of in werkelijkheid. Het is niks anders dan afstemmen. Ieder mens heeft 'voelsprieten' waarmee hij de ander aftast. Dat kunnen woorden zijn, uiterlijk van iemand, iemand zijn geur enz. De totale energie die iemand uitstraalt komt bij jou binnen en wanneer dat matcht met jouw energie dan is ontstaat er chemie.

De welbekende chemie die zou ontstaan tussen twee mensen is niet te verklaren. Wel zijn er vaak overeenkomsten tussen beiden personen. de zelfde interesse, hobby's en de mannier hoe beiden in het leven staan. Ongetwijfeld zal het karakter ook een grote rol spelen. Uiterlijke zaken tellen zeker ook mee. Maar toch is zeker niet alles te verklaren. Een hele knappe man kan verliefd worden op een heel lelijk meisje, maar ook anders om is goed mogelijk. Op dat moment is de sexualiteit vaak nog niet eens aan de orde en zo lang het alleen nog maar om intense vriendschap gaat, kan het zelfs deze hele vriendschap verpesten. Verliefd worden ,of houden van, of gewoon vriendschap, overkomt je gewoon, je kan het niet even aan of uit zetten, iets veroorzaakt de chemie, maar ook iets veroorzaakt het vaak ploselingen stoppen hiervan, het is ineens over, niets meer aan te doen, dus ja, wat is het dan? Vanuit de evolutie gezien is het wel enigzinds te verklaren, het paren met verschillende partnes, zou belangrijk kunnen zijn voor de soort. Als een sterk, krachtig en gezond mannetje het met een vrouwtje slecht treft, is het belangrijk dat hij met andere vrouwtjes een nieuwe kans krijgt zijn genen door te geven, anders zou het bij zijn eerste vrouwtje ophouden. Gezien vanuit dit standpunt, is er dan ook niet één de ware in je leven, er zijn er veel méér , overal, in ieder land. Overal zijn er partnes die bij jou de chemie kunnen veroorzaken, die zo sterk kan zijn, dat de rest van de wereld er even niet meer is, het kan dus zo maar beginnen maar ook zo maar ophouden.

ja dat heeft altijd met sexualiteit te maken. Ook al zou er chemie ontstaan tussen 2 mensen zonder sexualiteit, dan is die chemie gauw over als de een vreemdgaat. Sex is een primaire levensbehoefte dus daar kunnen mensen niet zonder.

Natuurlijk is sex geen primaire levensbehoeften. Als het dat morgen werd zouden er volgende maand heel wat mensen dood vallen....-:) Chemie is een vorm van herkenning, met wederzijds welbevinden, met vriendschap ook.

Chemie tussen mensen maakt kinderen... Kinderen maken is een en al chemie... Maar dat wat jij bedoelt is kennelijk iets anders, en dat is afstemming en resonantie... Chemie zonder seksualiteit ken ik niet...

gelijken stoten elkaar af, tegengestelden trekken elkaar aan, dus zit je altijd mee ne verkeerden opgescheept.

Chemie is niets anders dan een bepaalde mate van overeenkomst tussen twee mensen. Hoe meer je van je zelf herkend bij een andere persoon, hoe meer chemie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100