Welke voorbehoedsmiddelen zijn abortief?

Zijn er voorbehoedsmiddelen,die wanneer je hun werking goed bestudeert eigenlijk zoveel zijn als een abortus?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

zowieso het spiraaltje, wat innestelling van een embryo in de baarmoeder tegengaat. Voor andere middelen kan je niet spreken over abortie, aangezien het niet om bevruchte eicellen gaat (de pil, condoom) of omdat het niet vantevoren wordt gebruikt (morning-after pil)

Nee, anders zijn het geen voorbehoedsmiddelen.

geen, want met voorbehoedsmiddelen zorg je ervoor dat de eicel niet bevrucht word. Dus kan er dan ook geen abortus plaatsvinden

Sommige kerken of sekten zeggen dat voorbehoedsmiddelen wel abortief zijn, omdat je nieuw leven tegenhoudt.

Alle voorbehoedsmiddelen waarbij er wel een eisprong plaatsvindt, én zaadcellen niet 100% wordt verhinderd om die eicel te bereiken. Dan gaat het vooral om het traditionele koperspiraaltje en het hormoonhoudende Mirena-spiraaltje. De werking van de eerste berust er puur op dat een bevruchte eicel zich niet kan innestelen. De tweede maakt de baarmoedermond moeilijker doordringbaar voor spermacellen, én voorkomt innesteling. Spermacellen worden namelijk niet met zekerheid tegengehouden bij de baarmoedermond. Nu is 'abortus' wel een heel groot woord voor het verhinderen van een innesteling. Sowieso nestelt een relatief groot deel van de bevruchte eicellen zich nooit in. In dat stadium spreken we nog niet echt van een zwangerschap, en als een bevruchte eicel zich niet innestelt, wordt je gewoon ongesteld. Dat wordt nog niet beschouwd als een miskraam, en meestal merkt de vrouw er dan ook niets van.

het spiraaltje

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100