Kun je geslachtsgemeenschap hebben met een tampon in, zonder risico's op zwanger worden of beschadiging?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een eventuele beschadiging zal wel meevallen (een tampon heeft immers geen scherpe randen ofzo) maar het lijkt me voor beide partijen nogal oncomfortabel. Maar het belangrijkst: een tampon is géén barrièremiddel. Hoewel de kans dat een vrouw zwanger raakt door geslachtsgemeenschap tijdens de menstruatie erg klein is, is het niet volledig uitgesloten. Sperma kan een paar dagen overleven en een vrouw met een onregelmatige cyclus en/of erg vroege eisprong kan in theorie zwanger worden, zeker als je tegen het einde van de menstruatie vrijt. Als je graag seks wilt hebben tijdens je menstruatie en daarbij niet het risico wilt lopen om menstruatiebloed te verliezen tijdens de seks, dan zijn daar betere middelen voor. Er zijn speciale sponsjes (beppie tampons, http://www.beppy.com/) die je niet of bijna niet voelt zitten tijdens de seks, en je hebt diverse menstruatiecups, waarvan de soft cup het meest breed verkrijgbaar is (http://www.softcup.nl/). Beide middelen zijn ook géén barrièremiddelen: als je niet zwanger wilt worden zul je gewoon juiste anticonceptie moeten gebruiken, en als je beschermd wilt zijn tegen SOA's dan moet je condooms gebruiken. Maar zowel de beppie tampon als de soft cup zijn een stuk geschikter om seks mee te hebben dan dat een gewone tampon dat is.

Nee, de tampon wordt dan te ver naar binnen gedrukt en dan kun je hem 'kwijt' raken. Je kunt natuurlijk wel niet-vaginale seks hebben met een tampon in. ps. tijdens de menstruatie kun je helemaal niet zwanger worden omdat je dan niet ovuleert.

Zwanger worden tijdens je menstruatie: Het is onwaarschijnlijk, maar niet onmogelijk. Je bent vruchtbaar op de dagen voorafgaand aan en rond het tijdstip van de ovulatie en als je een korte cyclus hebt (bijvoorbeeld twintig dagen), kun je ovuleren rond de zesde dag van je cyclus. Je kunt dus zeer vroeg in je cyclus vruchtbaar zijn, zelfs als je nog steeds menstrueert. Klik hier als je meer wilt weten over je menstruatiecyclus en ovulatie. http://www.clearblue.com/nl/fabels-en-waarheden-over-zwanger-worden.php Een tampon is GEEN voorbehoedsmiddel! Wanneer uiteindelijk toch wordt overgegaan tot penetratie van de vagina met de penis kan beter de tampon verwijderd worden. Soms wordt het verwijderen van het tampon in alle opwinding vergeten. Dus: Mits het tampon nadien verwijderd wordt zijn er geen medische bezwaren tegen het penetreren zonder het tampon te verwijderen. Soms ondervindt de man niet of nauwelijks hinder van het aanwezige tampon. Niet verwijderde tampons kunnen leiden tot tamponziekte (TSS)! Deze ziekte kan onder andere ontstaan door het verkeerd gebruik van een tampon, vooral de gewoonte om sterk absorberende tampons te lang in te houden. Dus na de seks in ieder geval de tampon verwijderen. http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/ziekten/29270-tamponziekte-toxischeshocksyndroom.html Het antwoord is dus: je kunt geslachtsgemeenschap hebben met een tampon, mits je de andere noodzakelijke voorzorgsmaatregelen neemt tegen zwangerschap en goed om gaat met de tampon.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100