1,5 dag ongesteld.. Zwanger?!

Ik heb 4weken terug onveilig sex gehad, daarna de morningafterpil ingenomen, daarna weer netjes aan de pil! maar in die week ben ik ook ziek geweest, en daarna de pil paar keer vergeten, en 2weken terug weer onveilig sex gehad ( met dezelfde jongen ) en ben afgelopen weekend (dus week na de onveilige sex ) 1,5 dag ongesteld geweest.. Nu maak ik me zorgen..

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is vervelend en niet zo handig... Zwanger en ongesteld gaan niet samen. Als je echt zwanger bent kun je niet ongesteld worden, wel kun je last hebben van (bruine) afscheiding of bloedverlies. http://www.symptomenzwangerschap.nl/zwanger-ongesteld-afscheiding-bloedverlies.html Toegevoegd na 41 seconden: Uiteraard is het handig om zoiets even met je huisarts te bespreken, als je je echt zorgen maakt. Die kan zo uitsluitsel geven. En als er iets anders met je aand e hand mocht zijn, dat ook even bekijken..

Hier heb je zelf voor gekozen meid. Je bent erg onverantwoord geweest. De kans is zeker groot dat je zwanger ben. Maar ga naar de etos en doe een test en maak een afspraak met de huisarts. Wij hier op GV kunnen nooit weten of je zwanger bent. En als de test positief is en je pleegt abortus, is er echt geen hoop meer voor deze wereld. Meiden worden zwanger zonder anti conceptie en halen het kindje weg, daar heb ik geen woorden voor. Maar misschien heb je gewoon chlamydia hoor, kan ook.. Toegevoegd na 1 uur: zoveel minnetjes.. de waarheid is hard.

Hoe is normaal je cyclus? Regelmatig, onregelmatig? Als je nog wat jonger bent is een onregelmatige cyclus vrij normaal. Als je je pil zo onregelmatig slikt is natuurlijk je hele hormoonhuishouding van slag. Je zult ongesteld worden als je een aantal dagen achter elkaar de pil vergeet. Als je dan vervolgens weer heel snel begint, ben je dus vaak korter ongesteld. Ik denk niet dat je zwanger bent, maar ik zou als ik jou was wel even een testje doen. Ik ben nl. geen dokter. Misschien is de prikpil of een spiraaltje iets voor jou? Dan kun je het niet meer vergeten.

bijsluiter ook gelezen vd map? Daarin staat dat de menstruatie korter of langer kan duren. Maar voor de zekerheid kan je test halen

Maak je inderdaad maar flink zorgen, en dan zo snel mogelijk testen! De morining afger pil is niet failproof. Mijn bewijs daarvan wordt morgen 16 (ik mag wel oppassen anders word ik binnenkort oma). En mocht het nou meevallen, dan moet je je maar eens af gaan vragen of de Pil voor jou wel het goede middel is, als je in zo korte tijd 2x achter elkaar de mist in gaat.

Volgens mij ben je niet zwanger, je bent wel degelijk ongesteld geweest.Maar die morning -after pil is ook niet het toppunt van gezondheid hoor, neem dat geen tweede keer in.

Waarschijnlijk ben je zo met hormonen aan het kloten geweest dat je lichaam nu in de war is en ook niet meer weet wat het moet. In een morning after pil zitten evenveel hormonen als een 1/2 jaar gewone pil slikken. Laat je lichaam tot rust komen, en wat je verder van onveilige sex kunt krijgen weet je zelf wel. Ik zou nu zeker niet beginnen met een pil weer want stel dat je wel zwanger bent, dan kun je het kind beschadigen. Het wordt nu toch even afwachten tot je het zeker weet.

In ieder geval contact opnemen met je huisarts om de mogelijkheden te bespreken. En MORGEN direct bellen. Niet wachten!!! Dan gaat het knagen en wordt je van de stress niet meer ongesteld. Je kan daarnaast tegenwoordig zwangerschapstesten kopen die je zwangerschap al aantonen vóórdat je overtijd bent. Kan je gemakkelijk via internet kopen. Wie weet kan je huisarts voor de zekerheid nog een ander soort morning after pil voorschrijven en loopt het met een sisser af. Wel belangrijk deze stress niet vaker op te lopen door beter op te letten. Ik heb 2 kleine kinderen. Het zijn schatjes, maar als je er niet bewust voor hebt gekozen kan het zowel voor jezelf als voor de kleine redelijk dramatisch zijn. Dat is voor niemand goed. Kinderen kosten veel tijd en bakken energie en je moet je heeeel erg vaak wegcijferen. Ik ben op en top moeder en houd zielsveel van mijn aapjes, maar het is echt hard werken. Maar je kind heeft recht op liefde en een warm nest. Dus kan je maar beter zorgen dat je je zaakjes voor elkaar hebt. Als je moeder wordt, dan wil je toch zeker een GOEDE moeder zijn?!

Dat mag je gerust. Onveilig vrijen is altijd onverstandig. 1,5 dag ongesteld zegt ook niets. Ga maar naar de dokter. Die kan je verder helepn.

Gewoon een testje kopen als je twijfelt, afwachten op de uitslag. Als je het wel bent heb je gelijk antwoord. Zo niet dan weer afwachten dat je ongesteld ben.. Bij twijfel naar de huisarts..

Extreem zorgen maken heb je zo weinig aan op dit moment. Hup, morgen direct de dokter bellen en een zwangerschapstest kopen! Je hebt een schop onder je kont nodig met je onveilige seks en het vergeten van de pil... Onverantwoord, maar vooral erg dom! Toegevoegd na 22 uur: Nou?! Ben je al naar de dokter geweest?! Ik hoop voor je dat de uitslag positief voor jóu is.

Omdat je wel ongesteld bent geweest, is de kans dat je zwanger bent klein. Maar dat je je zorgen maakt is terecht. Niet omdat je zwanger bent. Je moet je zorgen maken over de manier waarop je zo gemakkelijk met je anticonceptie omspringt. Het is al tweemaal (bijna) misgegaan. De volgende keer is het raak, houd daar rekening mee!

Doe een zwangerschapstest, en gebruik voortaan iets anders als je niet zwanger wilt worden

Het beste dat je kunt doen, is een testje kopen. Neem er zo één waar er twee in een verpakking zitten, test vandaag, en als de test negatief is volgende week nog een keertje voor de zekerheid. Als de test positief is, ga dan naar de huisarts om dit te bespreken. Het zou kunnen dat je zwanger bent. 1,5 dag ongesteld kán ook een zogenaamde innestelingsbloeding zijn. Wat dat wil zeggen: je bent zwanger als een eicel wordt bevrucht. Die bevruchte eicel gaat na ongeveer een week in het slijmvlies van je baarmoeder zitten. Dat heet 'innestelen' en kan ervoor zorgen dat je wat bloed verliest. Het kan trouwens ook dat je niet zwanger bent. Met die morning-afterpil heb je een hormonenbom binnengekregen, en daarna heb je onregelmatig de pil gebruikt, het is geen wonder als je lijf een beetje van slag is. Maar koop sowieso ook een test, gewoon om zeker te zijn!

Je maakt je terecht zorgen, want voorbehoedmiddelen zijn alleen maar (redelijk) veilig als je ze ook daadwerkelijk volgens het boekje gebruikt, en daar is duidelijk geen sprake van. Natuurlijk kan het innemen van zo veel hormonen ervoor zorgen dat je menstruatie (die bij pilgebruik feitelijk kunstmatig is) wat minder is, maar voor hetzelfde geld is het een innestelingsbloeding geweest (klopt qua tijd ook prima, ongeveer 2 weken na de bevruchting vindt de innesteling plaats) en is het bal. Nu zijn voorbehoedsmiddelen natuurlijk nooit 100 % betrouwbaar, en de enige manier om te zorgen dat je echt gegarandeerd niet zwanger wordt, is je benen bij elkaar houden. Anders zit het risico, hoe klein ook, er altijd in dat de voortplanting precies leidt tot waar deze voor bedoeld is, helaas. Daarom zeg ik ook altijd : als je oud genoeg bent voor sex, moet je ook oud genoeg zijn om de daarbij behorende verantwoordelijkheden te dragen. Abortus is zeker een mogelijkheid (ik ben niet tegen) maar géén voorbehoedmiddel. In ieder geval zou ik als de sodemieter een zwangerschapstest doen (daar is het nu prima de tijd voor, voor een betrouwbare uitslag) en aan de hand daarvan en op basis van ondermeer je leeftijd besluiten wat je verder moet doen. En als je deze keer de dans ontspringt, voortaan toch maar wat zorgvuldiger met de pil omspringen. Gebruik desnoods ook nog condooms ; dat is in deze tijd sowieso al geen overbodige luxe meer.

Haal na het weekend een zwangerschapsteset en je weet het antwoord. Aan getheoretiseer heb je niets. Om even lekker "volwassen" te zeuren: stel je zelf de vraag waarom je steeds onveilige sex bedrijft? Doe of niet aan sex of zoek een ander middel waarbij je de pil niet vergeet en vergeet ook niet de soatest, want je weet nooit waarmee je jongen al mee in aanraking is geweest! Condoom+2e voorbehoedmiddel dus, en gooi pas het condoom weg als je jullie hebt laten testen (en trouw blijft, duh). Succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100