Lesbisch of niet?

Op dit moment kan ik het niet meer uit mijn hoofd krijgen. ik zal even zeggen wat mijn gevoelens zijn:
- ik ben al vaker verliefd geweest op jongens
- ik ben nog nooit verliefd geweest op een meisje
- ik wil helemaal niet lesbisch zijn, dus heb enorm veel schrik
- ik controleer mijn gevoelens nu bijna constant. Bv: als ik naar een meisje / jongen kijk, vraag ik me voortdurend af: wat voel ik nu? voel ik me nu aangetrokken?
En doordat ik me zo controleer, kijk ik net feller naar meisjes denk ik..
Vroeger altijd gewoon naar kleren enzo, maar nu stel ik dan ik vraag of ik dan niet kijk omdat ik me aangetrokken voel.
- ik denk dat deze gedachten is gekomen omdat ik wel opgewonden kan raken door bv een gedachte met een vrouw. (ik vraag me af of er niet veel meisjes dat kunnen.)
- ik ben al bijna een jaar samen met mijn vriend. Ik ben erg gelukkig, en als we ruzie hebben vind ik het enorm erg en heb ik ook schrik om hem te verliezen. Maar dit weekend had ik weer een gedachte. 'zie ik hem wel graag, ben ik wel echt verliefd?'. Ik denk dat dit komt omdat ik mezelf probeer te controleren of ik wel echt op jongens val. Dat ik dat nu in vraag stel is heel vervelend, want ik wil gewoon kunnen genieten zonder na te denken.
- Soms denk ik er niet over na, en geniet ik heel hard van mijn vriend, en dan ben ik erg gelukkig.
- Als de gedachten dan weer terug komen, vraag ik me af 'WAAROM'. Waarom komen ze terug? Komen ze terug omdat ik het ben? of gewoon uit schrik? of .. ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit betent absoluut niet dat je lesbisch bent, zoals je zelf al zegt: je probeert jezelf ervan te overtuigen dat dit niet zo is, waardoor je er juist aan blijft denken. Dit kan jou laten denken dat je het juist wel bent. Het kan natuurlijk zijn dat je bi bent, en dan je op jongens én meisjes valt. De simpelste test die je kan doen is denk ik: beeld je in dat je met een jongen en een meisje zoent (appart natuurlijk) en kijk hoe je jedaarbij voelt, of je éen van de twee vies vindt!

Dit betekent niet dat je het bent. Dat had ik zelf ook eerst, ik vroeg me af of ik het was of niet & ik controleerde mezelf er ook op, ik was ook op jongens verliefd geweest dus dan was ik sowieso Bi, maar je moet het gewoon laten, je bent met je vriend , je bent nog nooit verliefd geweest op een meisje :-)

Ten eerste: de hokjes hetero, bi en lesbisch, zijn veel te zwartwit, de werkelijkheid is voor de meeste mensen veel complexer, maar een klein deel van de mensen valt heel duidelijk in één categorie. Je kan naar meerdere aspecten kijken: Word je verliefd op jongens, meisjes of beide? Voel je je seksueel aangetrokken tot jongens, meisjes of beide (dus dat je met die specifieke personen zou willen zoenen of seks hebben)? En word je opgewonden van het idee van seks met jongens, meisjes of beide (niet per se specifieke personen, maar ook gewoon het idee van een meisje in z'n algemeen zonder dat het over een specifiek meisje gaat)? Er zijn veel mensen die op het ene vlak hetero zijn, en op het andere bi, omdat ze bijvoorbeeld niet verliefd worden op meisjes maar wel ook opgewonden kunnen raken van het idee van seks met een meisje, of wel verliefd worden op een meisje maar niet seks met ze willen hebben. En je kan ook nog kijken naar hoe vaak je het meemaakt, sommige mensen worden vaak op jongens verliefd én vaak op meisjes, andere worden bijna altijd verliefd op jongens maar heel af en toe op een meisje. En je kan kijken naar hoe sterk je het voelt, sommige mensen voelen zich heel sterk seksueel aangetrokken tot jongens en tot meisjes alleen een klein beetje (dus wel vaak, maar niet zo sterk). In jouw geval zou je sowieso niet vallen in de categorie lesbisch, omdat je wel verliefd wordt op jongens en nooit op meisjes, dus dan zou je hetero of bi zijn. Welke van de twee, ligt er maar aan wat je definitie van hetero en bi precies is, daar zullen de meningen over verschillen (net als over veel van bovenstaande voorbeelden). Ik vind het zelf het nuttigst om te kijken naar daadwerkelijke aantrekkingskracht, en als je nooit een meisje tegenkomt waar je verliefd op wordt of mee wil zoenen/seks hebben maar alleen opgewonden kan raken van erover fantaseren, zou ik het eerder hetero noemen, ik denk dat vrij veel meisjes die zich hetero noemen dat wel kunnen. Maar sowieso hoef je je niet in een hokje te stoppen, je kan gewoon zeggen dat je verliefd wordt op alleen jongens, en wel opgewonden kan raken van het idee met een meisje, er hoeft niet per se een naam bij. En het is ook niet erg om niet precies te weten wat je voelt, dat mag je ook best open laten. Of langzaamaan ontdekken. En er is ook absoluut niks mis met lesbisch of bi zijn, waarom heb je daar schrik voor? Ik snap best dat je ... (ruimte is op, zie verder bij reacties)

Ik herken dit verhaal en heb er zelf ook last van alleen maakt het mij eigenlijk helemaal niet uit of ik lesbisch, bi of hetero ben. Ik merk bij mezelf dat ik verlieft word op jongens alleen voel ik me vooral sexueel aangetrokken door vrouwen. Behoorlijk verwarrend dus. Maar wat ik wel gemerkt heb is dat ik me er niet druk om moet maken en gewoon moet doorgaan met wat ik wil doen in plaats van wat ik misschien eventueel zou moeten doen. Ik heb nog nooit eerder iets gedaan met een vrouw en dus durf ik ook niet echt de stap te zetten om daar iets aan te veranderen, het is niet dat ik niet wil maar meer dat ik op dat gebied een beetje bangig ben het voelt net als toen ik 15 was en mn eerste serieuze vriendje had. Mijn persoonlijke oplossing voor dit dilemma is; we zien wel. Doorgaan zoals ik gewend ben en als er ooit iets gebeurt dan maak ik me er danwel druk om. Door me er nu zorgen om te maken maak ik het alleen maar moeilijk voor mezelf en haal ik me dingen op mijn hals die ik nu niet goed kan gebruiken. Dus mijn advies; relax en kijk maar gewoon hoe het loopt. Maak je er vooral niet druk om.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100