Als 1 van een eeneiïge tweeling homoseksueel is, is de ander dit dan automatisch ook?

Een persoon van de eeneiïge tweeling is homoseksueel, is de ander dit dan automatisch ook aangezien ze precies dezelfde genen hebben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, niet automatisch maar de kans is wel groter. Het probleem is wel dat mensen homoseksualiteit ook kunnen ontkennen of er niet aan toe (willen) geven. Het is niet objectief te meten zoals de kleur van je ogen. "Omdat het niet helemaal objectief mogelijk is te meten of iemand homosexueel danwel heterosexueel is is die vraag niet helemaal 100% te beantwoorden. Meestal wordt het gewoon aan de personen in het onderzoek gevraagd, in die gevallen is het zeker niet zo dat beide helften van een eeneiige tweeling zeggen dezelfde geaardheid te hebben. Het is dus in elk geval niet een zuivere genenkwestie. Op basis van de onderzoeken die mij bekend zijn denk ik dat je wel kan stellen dat er hoogstwaarschijnlijk wel een genetische factor is; tweelingen waarvan beide helften homosexueel zijn komen namelijk meer voor dan je zou mogen verwachten. Hoewel een enkel onderzoek weinig zegt is een onderzoek van J. Michael Bailey en Richard C. Pillard uit 1991 interessant. Zij vonden dat bij 52% van de eeneiige tweelingen beide homosexueel waren tegenover 22% van de tweeeiige tweelingen. Tweeeiige tweelingen zijn ongeveer 50% genetisch gelijk, dus dit pleit voor een duidelijke genetische component. Aan de andere kant waren bij twee willekeurige broers die geen tweeling waren slechts in 9% van de gevallen beide homosexueel, terwijl bij broers waarvan een een geadopteerde broer is (en die dus waarschijnlijk genetisch sterk afwijken) in 11% van de gevallen beide homoseksueel bleken te zijn. Met andere woorden, een genetische factor is wel waarschijnlijk, maar omgevingsfactoren spelen in elk geval een rol. "

Bronnen:
http://www.wetenschapsforum.nl/index.php/t...

Nee, je bent uiterlijk identiek. Eeneiige tweelingen zijn geen klonen van elkaar.

Nee, als de 1 geen spinazie lust, kan de ander het nog wel lusten. Ze zien er hetzelfde uit, maar hoeven echt niet hetzelfde innerlijk te hebben.

Het is wel bewezen dat dat eeneiige tweelingen een verhoogde kans hebben (aangezien homoseksualiteit is aangeboren en een eeneiige tweeling genetisch gezien heel erg op elkaar lijkt)!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100