wat zijn mogelijke fysieke gevolgen van massaverkrachtingen?

In Congo heeft iemand een prijs gekregen van de koning Boudewijnstichting. De man heeft een kliniek voor slachtoffers van verkrachtingen.
In een interview las ik dat er heel wat vrouwen verschillende operaties dienden te ondergaan door de gevolgen van massaverkrachtingen. Nu kan ik me voorstellen dat je SOA of HIV kan oplopen en compleet getraumatiseerd bent, maar daarvoor moet je toch geen operatie ondergaan?
Wat kunnen eventuele andere fysieke gevolgen zijn van frequente penetratie door een grote groep mannen, waarvoor men dus wel geopereerd moet worden? Hebben prostituees die veel klanten hebben dan ook identieke gevolgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat hier gebeurd is, en gebeurt is absoluut niet te vergelijken met het werk van een prostituee. Een prostituee wordt niet met geweld verkracht. Behalve de verwondingen van "gewone" mishandeling, is er bij massaverkrachting meer aan de hand. En in merk wel dat men dat (ook hier) niet durft te benoemen. Ik zal het hard zeggen Stel je voor dat je door 20 mannen achter elkaar verkracht wordt, Zonder enig gevoel, zonder enig mededogen. Met geweld, dan gaat dan pijn doen, maar men gaat gewoon door. Dan scheurt je vagina open, maar men gaat gewoon door. Dan beschadigt je baarmoeder, al je uitwendige en inwendige geslachtsdelen worden zo vreselijk beschadigd, gescheurd...........etc. Vandaar die operaties. Toegevoegd na 1 minuut: ............achter "met geweld" moet ook staan: met stokken, met dingen, met stenen, met vanalles..........

Bij "normale" verkrachting zal achteraf een operatie niet nodig zijn, maar wat daar gebeurd is, is niet "normaal" te noemen. De slachtoffers die geopereerd moeten worden zijn tijdens de verkrachting zwaar mishandeld, en hebben soms levensbedreigende verwondingen opgelopen.

Bovenop het fysieke trauma zijn de medische gevolgen van seksueel geweld veelvuldig: een verhoogd risico op besmetting met hiv/aids, ongewilde zwangerschap, seksueel overdraagbare aandoeningen en complicaties bij toekomstige zwangerschappen. Vrouwen die zwanger zijn op het moment van de aanval kunnen hun foetus verliezen. Angst, nachtmerries en psychosomatische lichaamspijnen zijn slechts enkele van de psychosociale problemen van verkrachte vrouwen. Voor deze vrouwen betekent het stigma van verkrachting vaak ook dat ze door hun familie en gemeenschap verstoten worden. Slachtoffers van seksueel geweld voelen zich geïsoleerd en beschaamd en belanden vaak in armoede.

Ze worden mishandeld en ook soms gepenetreerd met voorwerpen waardoor ze beschadigd raken van onder of van achter. Het gaat dat soort verkrachters meestal niet om sex maar om macht. Dus hoe meer ze de vrouwen pijnigen hoe beter die mannen zich voelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100