kan je de pil in combinatie met implanon gebruiken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Waarom zou je ? Implanon is een prima voorbehoedsmiddel, dat alle eventuele andere redenen om de pil te slikken (menstruatie uitstellen, buikpijn en pms-klachten, huidproblemen) al prima ondervangt. Zou je de pil er naast slikken , dan zou dat net zoiets zijn als twee pillen slikken : geen extra veiligheid, wel extra hormonen in je lijf, en het is nog steeds maar de vraag of dat verstandig is. Niet voor niets zijn pillen zo licht mogelijk gedoseerd. Wil je liever de pil, laat dan eerst je implanon verwijderen.

De eerste week na het inbrengen, als het staafje tenminste niet wordt ingebracht tijdens de stopweek. Anders heeft het geen zin en zou je een overdosis progesteron in je lijf krijgen, met alle risico's vandien. Of het moet zo zijn dat een endocrinoloog jou dit voorschrijft omdat je een zeldzame hormoonafwijking hebt waarbij deze twee methoden juist in combinatie gebruikt moeten worden, maar anders niet. Implanon geeft een hormoon af dat ook in de pil zit. In de pil zit nog een tweede hormoon zodat je een stopweek kunt houden en zo ook je onttrekkingsbloeding kunt 'regelen'. Implanon heeft maar één type hormoon nodig omdat het continu wordt afgegeven, al is de keerzijde daarvan dat je onregelmatig bloedverlies kunt krijgen (en het ook helemaal kan stoppen, maar hier heb je dus geen controle over). Maar je moet niet twee hormonale anticonceptiemethoden door elkaar gaan gebruiken, dat is niet alleen niet nodig maar het verhoogt ook de risico's van de hormonale anticonceptie.

mogelijk? ja. verstandig? nee beide geven min of meer het zelfde effect. dus gelijktijdig slikken heeft geen voordelen. is het gezond? absoluut niet het langdurig overmatig gebruik van hormonen schaad de vruchtbaarheid

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100