Is het in Nederland legaal om een maagdelijkheidstest uitte laten voeren?

Is het in Nederland legaal om een maagdelijkheidstest uitte laten voeren? en wie is hier voor bevoegd en wat houd het allemaal precies is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, in Nederland kun je niet een "maagdelijkheidstest" laten doen. Wat zou er uit zo'n test moeten blijken dan? In Nederland weten we dat het maagdenvlies slechts een randje weefsel is dat - bij jonge vrouwen - als een soort kraagje rond de ingang van de vagina zit. Het is geen vlies! Het scheurt niet altijd bij een eerste coïtus, en er is zeker niet altijd bloed. Het kan ook door andere oorzaken scheuren. Dus het is complete onzin te veronderstellen dat na onderzoek van het hymen een arts een schriftelijk bewijs van maagdelijkheid kan afgeven. Toegevoegd na 11 minuten: Overigen kun je - tot mijn verbazing - in Nederland wel maagdenvlies hersteloperaties laten doen. http://www.wellnesskliniek.com/nl/maagdenvlies-herstel

Een maagdelijkheidstest is onzin en per definitie onbetrouwbaar. Strikt medisch gezien is het nagenoeg onmogelijk vast te stellen of een meisje nog maagd is. Het maagdenvlies of hymen is bij sommige meisjes sowieso al afwezig. Ook kan het hymen door andere oorzaken beschadigd raken en ook weer zo snel genezen dat het niet te linken valt met geslachtsgemeenschap.

Er bestaat geen enkel land waar je een maagdelijkheidstest uit kan laten voeren. Zo'n test bestaat namelijk helemaal niet; er is geen methode bekend waarmee je kan zien of je maagd bent of niet. Natuurlijk zijn er wel nep-doctoren, extremisten en andere randfiguren die doen alsof er zo'n test bestaat... Bij dames heb je 't dan over het bekijken van het maagdenvlies. Maar een groot deel van de dames wordt geboren zonder dat 'vliesje'. Alleen al om die reden is zo'n maagdelijkheidstest volstrekte onzin. In Nederland is er veel flauwekul legaal (handoplegging, magnetiseurs, astrologische voorspellingen, doen alsof je met baby's of overleden mensen kan praten, mensen oplichten, misleiding, volstrekt buitenproportionele prijzen vragen voor diensten of niet-diensten, etc.). Dus ongetwijfeld is het hier ook legaal om een maagdelijkheidstest te laten doen. Van een flat springen om te testen of dat zeer doet, heeft nog meer nut dan een maagdelijkheidstest...

Elke huisarts _kan_ controleren of er (nog) een maagdenvlies aanwezig is. Of hij het resultaat aan iemand anders (jou?) zal vertellen betwijfel ik -dan schendt hij namelijk zijn beroepsgeheim. Of het überhaupt iets zegt over de maagdelijkheid van de gecontroleerde vrouw is maar zeer de vraag.

misschien bedoel je een vruchtbaarheidstest? want dat kan wel. Bij een door jou genoemde 'maagdelijkheidstest' weet je zelf waarschijnlijk het best of je nog maagd bent of niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100