Is het legaal om als 16-jarige seks te hebben met iemand van 25?

Ik ben een jongen van 16 jaar. Nu en dan heb ik gemeenschap met een meisje van 25. Ik las ergens op internet dat het legaal is maar ik hoor van vrienden dat het illegaal is.
(wat is waar?)

Weet jij het antwoord?

/2500

Boven de 16 (mits vrijwillig en toerekeningsvatbaar) is seksuele gemeenschap in Nederland legaal. Toegevoegd na 2 minuten: Volgens artikel 247 van het Wetboek van Strafrecht zijn ontuchtige handelingen met iemand die jonger is dan zestien jaar waar men niet mee is getrouwd strafbaar. Volgens artikel 248b is dit ook verboden met een prostitué (man) dan wel prostituee (vrouw) van zestien of zeventien. Artikel 244 en 245 behandelen zwaardere gevallen. Zo is volgens artikel 244 het verrichten van seksuele handelingen met minderjarigen tot twaalf jaar oud waarbij het lichaam wordt binnengedrongen strafbaar met maximaal twaalf jaar gevangenisstraf Toegevoegd na 54 minuten: Hieronder de officiële tekst: Artikel 247 Hij die met iemand van wie hij weet dat hij in staat van bewusteloosheid, verminderd bewustzijn of lichamelijk onmacht verkeert, dan wel aan een zodanige gebrekkige ontwikkeling of ziekelijke stoornis van zijn geestvermogens lijdt dat hij niet of onvolkomen in staat is zijn wil daaromtrent te bepalen of kenbaar te maken of daartegen weerstand te bieden of met iemand beneden de leeftijd van zestien jaren buiten echt ontuchtige handelingen pleegt of laatstgemelde tot het plegen of dulden van zodanige handelingen buiten echt met een derde verleidt, wordt gestraft met een gevangenisstraf van ten hoogste zes jaren of geldboete van de vierde categorie.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Pedofilie
http://www.goeievraag.nl/vraag/persoon-gez...
http://www.wetboek-online.nl/wet/Wetboek%2...

Wettelijk ligt de leeftijdsgrens op 16 jaar. Sex, geslachtsgemeenschap hebben met/tussen kinderen t/m de leeftijd is verboden en strafbaar. Sex, geslachtsgemeenschap hebben met/tussen 'n persoon van 16 jaar of ouder is legaal. Je vrienden hebben dus ongelijk en jij mag wettelijk gezien gewoon vrijelijk legaal sex, geslachtsgemeenschap met je 25 jarige vriendin hebben. Ik zou zeggen; geniet van/met haar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100