Ik slik de pil sinds 2 weken op een andere tijd (eerst een maand bij het wakker worden, en nu sinds voor het slapen gaan). Is dit oke?

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij de combinatiepil wel ja. Dan moet je de volgende pil nemen binnen 36 uur na je laatste pil. Dus praktisch gezien twaalf uur na je 'normale' innamemoment, als je elke 24 uur rond dezelfde tijd de pil slikt. Je kunt daar dus vrij veel mee variëren, terwijl je toch beschermd blijft. Van ochtend naar avond, en andersom kan goed, zolang je maar binnen die 36-uurs termijn blijft. Alleen bij de minipil komt het vrij nauw met de innamemomenten, dus daar geldt bovenstaande niet voor. Toegevoegd na 6 minuten: Oh, en dat "zolang je maar binnen die 36-uurs termijn blijft" betekent trouwens - voor alle duidelijkheid - NIET dat het voldoende is om ééns per 36 uur de pil in te nemen. Je moet er wel elke 24 uur één nemen, maar als je dus een keer vergeet en je neemt binnen twaalf uur je pil alsnog - en dat de volgende dag op de vaste tijd - dan is er niets aan de hand. En het maakt dus ook niet uit of je je pil de ene dag 's ochtends, de andere 's middags en dan weer 's avonds neemt, zolang je hem maar elke dag (dus: elk etmaal) slikt.

Als je de hele strip maar steeds op hetzelfde tijdstip neemt, is dat verder geen probleem. Niet van tijdstip wisselen dus tijdens een strip, dat kan pas weer na een stopweek.

het is zelfs veel slimmer! als je nu vergeet de pil in te nemen, kan je ´s morgens vroeg bij het tanden poetsen alsnog de pil nemen en ben je nog steeds op tijd...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100