Ik heb afgelopen donderdag mijn laatste pil van mijn eerste 21 pillen genomen en het is nu zondag en ik ben nog steeds niet ongesteld. Hoe kan dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het kan een aantal dagen duren voor je ongesteld wordt. Bij mij duurt het altijd 4 avonden. Dus in jou geval zou ik maandagavond / dinsdagochtend pas ongesteld worden. Hoeveel dagen zitten er bij jou vaak tussen? Of is dit de eerste keer?

Je hormonen raken een beetje in de war als je de pil slikt, en het is dan ook heel normaal dat je allerlei hormoon-gerelateerde klachten krijgt, of bloedverlies hebt of juist niet hebt op onverwachte tijden als je net begint met de pil. Sommige vrouwen hebben constant doorbraakbloedingen als ze net beginnen met de pil, anderen zijn erg misselijk, en weer anderen krijgen geen onttrekkingsbloeding als ze het wel zouden verwachten. Tenzij er een mogelijkheid is dat je zwanger bent (want laten we wel wezen, dat zou óók een verklaring kunnen zijn) is dat allemaal niets bijzonders. Je moet gemiddeld gezien een maand of drie rekenen voordat je lichaam gewend is aan de pil. Dan begint het allemaal een beetje regelmaat te krijgen, en zul je een doorbraakbloeding krijgen na een min of meer vaste tijd na je laatste pil van de strip, of heb je als je ervoor kiest om continu door te slikken, bijna geen doorbraakbloedingen meer. En het grappige is: als je op den duur juist heel lang de pil gebruikt, krijg je soms óók amper of geen onttrekkingsbloedingen meer tijdens je stopweek. Maar wat jij nu ervaart, dat je lichaam niet helemaal reageert zoals verwacht terwijl je net drie weken met de pil bezig bent en je je eerste stopweek houdt - dat is heel normaal.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100