Volgens mijn Huisarts kan ik wel aan de pil maar komen mijn ouders daar wel achter. Ik ben 16 dus hoe moet ik dit oplossen?

Ben al seksueel actief met condoom, maar wil de pil erbij. Dit bespreken met mijn ouders is absoluut niet aan de orde.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op zich komen je ouders er niet zozeer achter via huisarts of op een andere manier: de huisarts heeft beroepsgeheim, de pil zit in het basispakket op jouw leeftijd en een eigen risico heb je nog niet (dat geldt pas vanaf 18 jaar) en omdat je 16 bent, mag je zelf beslissen over medische behandelingen. MAAR: als je met je ouders in één huis woont - zoals de meeste 16-jarigen - kun je dit beter bespreken dan dat ze erachter komen op een heel slecht moment, als je al heel lang stiekem aan het doen bent. Dat voelt ook gewoon niet fijn. Ik ken jouw situatie niet, en dus ook je ouders niet. Ik vind het alleen maar heel verstandig dat je op je 16e extra maatregelen wilt nemen om jezelf te beschermen tegen zwangerschap. Condoom en pil samen is een hele veilige combinatie. Zullen je ouders daar ook niet blij mee zijn? En zullen zij echt niet doorhebben dat je meer doet met je vriend dan samen kaartspelletjes spelen? Als je echt verwacht dat het huis te klein zal zijn, kun je eventueel nog een andere reden aanvoeren voor het pilgebruik, zoals menstruatiepijn of het willen reguleren van je menstruaties. Dat zou niet mijn eerste advies zijn, want geheimzinnig gedoe is voor niemand leuk. Als het écht niet anders kan, dan zou ik voor zoiets kiezen. Overleg ook nog met je huisarts, en vertel waarom jij denkt dat dit niet bespreekbaar is bij jullie thuis. MIsschien heeft hij/zij nog adviezen voor je.

Informeer eens bij de Rutgers Stichting. Daar kun je buiten je huisarts om de pil krijgen. Dus googel even op Rutgers Stichting. Overigens, volgens mij mag je huisarts je ouders niet eens inlichten want hij heeft beroepsgeheim. Maar als hij je ouders een rekening stuurt dan komen ze er hoogstwaarschijnlijk wel achter.

Als je gelijk af-rekend bij je dokter zullen je ouders er echt niet achter komen.Maar is dat nu echt niet bespreekbaar? Je ouders zullen toch wel begrijpen dat als je een vriend hebt,dat je na verloop van tijd sex hebt.Misschien ben je te bang om het aan te kaarten bij je ouders.En je moet maar zo denken , je ouders zijn ooit ook aan sex begonnen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100