Waarom lukt de seks niet?

Mijn vriend en ik hebben al ruim anderhalf jaar een relatie. We willen graag seks hebben maar het doet pijn. Hij komt er niet eens in, het gaatje lijkt te klein en ik verkramp een soortvan waardoor het niet meer gaat. Ik ben verder wel 'nat' genoeg en een vinger erin gaat ook wel (ook van hem).

Hij heeft er vrede mee en ik ook wel, maar ik ben er toch wel erg benieuwd naar (zijn allebei nog maagd, 18 en 20). Om mij heen zijn allemaal vrienden die nog korter een relatie hebben al seks aan het hebben. Ik weet dat het onzin is maar dat maakt me erg verdrietig. Ik wil ook niet dat ik dáárom seks ga hebben maar ik word er echt depri van, dat zij iets kunnen wat ik niet kan...

Iemand een wondermiddel? Of gewoon een opbeurend praatje?

Toegevoegd na 1 uur:
We proberen het trouwens al een tijdje, een paar maanden, dus niet dat ik dit na een of twee keer post.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een wondermiddel is er niet. Een opbeurend praatje misschien wel :-) Zoals gezegd wordt, het klinkt als een - milde - vorm van vaginisme. Er zijn meer oorzaken van pijn bij het vrijen, maar omdat je het hebt over 'verkrampen', dat het 'te klein lijkt', lijkt vaginisme waarschijnlijk. Je kunt wel een vinger inbrengen, en jouw vriend ook. Dat is al heel wat, sommige vrouwen met vaginisme kunnen met geen mogelijkheid een vinger inbrengen of tampons gebruiken. Hoe zit dat laatste bij jou trouwens? Lukt dat? Je kunt proberen eerst zelf aan de slag te gaan, en je kunt direct naar je huisarts gaan, die je vervolgens door kan verwijzen naar een bekkenbodemtherapeut of seksuoloog voor verdere hulp en oefeningen. Omdat je wel al een vinger in kunt brengen, zou ik er niet van staan te kijken als je het zelf zonder hulp redt. Overigens: als je liever wél professionele hulp wilt, of als vervelende seksuele ervaringen in het verleden een rol kunnen spelen hierbij, dan raad ik dat wel aan. Of je het zelf probeert of met hulp, in alle gevallen zul je heel veel geduld moeten hebben. Spreek eerst af: voorlopig niet proberen te penetreren bij de seks. Die duidelijke afspraak helpt je om niet tijdens de seks je daar druk over te maken. Vervolgens ga je heel voorzichtig proberen om je vagina te wennen aan penetratie. Je kunt er sets voor kopen, zoals in de bron. Er zijn er meer, maar allemaal werken ze hetzelfde: je begint met een heel klein en dun kunststof staafje, en brengt dat voorzichtig in je vagina. Een minuut of vijf a tien volhouden, of tot het oncomfortabel wordt. Als je merkt dat het eerste staafje met gemak naar binnen gaan en geen enkel ongemak of spanning meer geeft, neem je het tweede staafje. Zo ga je door tot je het dikste staafje met gemak in kunt brengen. Gebruik een goed glijmiddel, en zorg dat je ontspannen bent. In de tussentijd kun je wat ontspannings- of ademhalingsoefeningen aanleren, google daar maar eens op. Het hele proces kan een paar maanden of zelfs langer in beslag nemen: heb dus geduld. Doe niets wat pijn doet, maar wees altijd heel voorzichtig. Forceren verhoogt de spierspanning alleen maar, dus geduld is een schone zaak. Lukt het niet, ga dan naar je huisarts en zoek hulp. Uiteindelijk komen de meeste vrouwen er vanaf, en jij bent al een heel eind als je in elk geval een vinger kunt inbrengen. Gelukkig zijn er genoeg manieren om te genieten van seks zonder penetratie, maar ook penetratie zal uiteindelijk vast gaan lukken.

Bronnen:
http://www.intimatesolutions.nl/index.php/...

Klinkt als een vorm van vaginisme. Ga naar je huisarts, hij kan je doorverwijzen zodat je hulp kunt krijgen. Toegevoegd na 2 minuten: Meestal komt dit omdat je onbewust te gespannen bent, hierdoor spannen je bekkenbodemspieren zich aan en kan de penis er niet goed in. Je kunt ook eerst proberen meer voorspel toe te passen, speel wat met 1 vinger naar binnen, probeer rustig te werken naar 2 vingers. Zorg dat je ontspannen bent, en geniet van wat je voelt. Hij kan ook met zijn tong spelen. Probeer eerst dit, als het niet werkt, ga dan naar de huisarts. Lees in elk geval de sites genoemd bij de bronnen voor meer info.

Bronnen:
http://www.seksuologie.nl/seksuologie/vagi...
http://www.vaginisme-info.nl/
http://www.vaginisme.be/

Je bent echt niet de enige hoor, dit komt omdat je niet goed ontspant bij de sex. Dan verkramp je als het waren. Dit komt omdat je zenuwachtig bent of gewoon bang. Wat helpt is heel veel proberen, niet te ver gaan maar bijvoorbeeld gewoon lekker vrijen. Na een tijdje kun je je ontspannen en dan zal het lukken :) geen zorgen, je bent niet de enige :D

Zodra het Moet (voor je gevoel of in je hoofd) zal het waarschijnlijk niet lukken, en hoe dan ook niet fijn zijn. Misschien eerst eens afspreken dat jullie voorlopig wel vrijen maar zonder penetratie. Dan wordt het minder eng. Geloof me, het past allemaal echt wel, zodra de zenuwen en het onwennige eraf zijn. En als je nog maagd bent, kan het even zeer doen (hoeft niet!). Een condoom met extra glijmiddel (zo gekocht, of glijmiddel apart) kan het ook makkelijker maken. Maar zorg dat je zin hebt en ontspannen bent. Het komt goed!

Je geeft zelf aan dat je verkrampt. Daar zit waarschijnlijk het probleem. Hoe je moet ontspannen? Oei! Dat is lastig: je verkrampt omdat je bang bent dat het niet lukt, daarom lukt het niet. Een vinger, twee vingers, drie vingers.... Voorzichtig! Het moet leuk blijven! Niets forceren! Je zegt dat je vochtig genoeg bent, maar gebruik gerust glijmiddel. Als ik het goed heb is Durex gel ook geschikt (dan kan hij met een fijne, ontspannende massage beginnen!) Hij onder, Jij boven. Dan bepaal jij hoe ver het gaat, en of het te hard en/of pijnlijk wordt. (Onderop vinden de meeste mannen nog lekker ook). Neem je tijd: normaal gesproken heb je nog zo'n 50 seks-actieve jaren voor je, er is geen haast nodig. Succes!

Het is een klein kansje maar het zal toch kunnen dat je echt te krap bent... ga toch maar eens met je huisarts praten misschien kan hij erover oordelen. Niet raar vinden hoor, hij ziet dagelijks blote vrouwen. Toegevoegd na 23 uur: Oke, het kan dus niks lichamelijks zijn. Er zijn al veel goede antwoorden gegeven ! Dan moet er dus naar iets gezocht worden waarmee je je meer kunt ontspannen. Gaan jullie weleens een weekendje weg of een zonvakantie met een relaxte sfeer...erotisch filmpje...wijntje... Geef elkaar een ontspannende massage... Ik vind het sneu voor jullie maar heb toch het gevoel dat het goed gaat komen, vooral omdat je vriend er geen punt van maakt ! Het allerbeste en veel succes samen !!

Het feit dat jullie al ruim anderhalf jaar een relatie hebben, betekent niet dat het allemaal maar koek en ei moet zijn. Dan begeef ik me eerst even op het relationele vlak: misschien klikt het gewoon niet zo tussen jullie (dus los van de seks)? Heb je zorgen over je relatie, of ben je gestresst over andere dingen waar je met hem niet over kan praten? Zijn er 'dingen' aan je vriend die jou niet lekker zitten? Zit je je te ergeren aan hem? Kan vanalles zijn: zijn houding, gedrag, geur, manier van kleden, praten, enz. enz. Als dat het niet is: er zijn al enkele goede adviezen gegeven, maar het woord 'vaginisme' (dat ik her en der tegenkom) vind ik iets te voorbarig. Je bent nog jong en, begrijp ik uit je verhaal, nog maagd. Ook je vriend is nog maagd en dus niet heel erg ervaren. Die onervarenheid speelt jullie waarschijnlijk gewoon een beetje parten. Misschien hebben jullie allebei veel te hoge verwachtingen van (en "roze wolk-ideeën" bij) de seks, en denken jullie dat er zoiets als prestatie bij het vrijen komt kijken. Wel, ik spreek uit ervaring als ik zeg dat die eventuele prestatiedrang volstrekt misplaatst is, zeker in het begin. Ook die roze wolken zijn nergens voor nodig. Ze zorgen er alleen maar voor dat je gaat verkrampen. Voor alles wat je voor het eerst doet geldt: vallen en opstaan. Wat overigens ook geldt voor alle andere pogingen die je - op wat voor gebied dan ook - onderneemt. Niets of niemand is perfect. Maar dat even terzijde. Huisartsbezoeken zijn echt niet nodig in dit stadium. Ga eerst maar even rustig van elkaar genieten. Ga een hele avond op de bank liggen zoenen, voor mijn part. Een beetje knuffelen, en beetje voelen, een beetje aanrommelen. Zorg voor een rustige, ontspannen sfeer: telefoons, computers en televisies UIT. Kaarsjes en muziekje AAN, lekker drankje erbij. Niks forceren, alleen maar genieten van elkaar. Niks is fout, alles is goed. Wedden dat je vanzelf wel een keer lekker geil wordt en dat het dan wel lukt? En zo niet, dan lukt het morgen of overmorgen wel. Toegevoegd na 1 minuut: "Voor alles wat je voor het eerst doet geldt: vallen en opstaan. Wat overigens ook geldt voor alle andere pogingen die je - op wat voor gebied dan ook - onderneemt. " = nogal dubbelop. Sorry. ;-)

De meeste mannen zouden gek zijn op een "krappe" ingang en de meeste mannen zouden na een paar maanden "niet lukken al kappen!" Jullie houden van elkaar, en het ZO lang met elkaar volhouden zonder sex is al een wonder op zich. Er zijn talloze hulpmiddelen (denk aan dildo en vibrators en glijmiddelen) die je steeds kunt proberen in grotere maten of smaken. Ze zeggen dat de man de pijn van een geboorte van een kind niet eens zou overleven (en er zijn er genoeg die ik ken die zijn flauwgevallen tijdens de bevalling) Mijn 2 aanradingen, maak het voorspel desnoods een heel weekend en probeer je juist NIET te focussen op "nú moet het lukken" Tip 2: koop steeds grotere "speeltjes" en kijk of je dan in je eentje er veel makkelijker een groter formaat inkrijgt en dan weet je gelijk dat het aan spanning of angst ligt.... ontdek je eigen lichaam lekker stiekem zelf, kan zelfs nog in de toekomst tot verbetering leiden in de relatie met je vriendje! En vooral, don't be stressed! Daar verkrampt alles van, en dalijk ben jij er klaar voor en is je vriendje te gestresst "omdat het toch niet lukt". En het dan bij hem gaat hangen, de gemiddelde lengte van pielemoos is 2 keer de wijsvinger van een man en de opening van een vrouw doorSNEE is (probeer het maar uit, precies net zo groot als je pink) Maar de DIKTE verschilt, 9 centimeter is genoeg om iedere vrouw te bevredigen schijnt, nou ik ben dan zou ik 2 wijsvingers hebben van 4,5 centimeter en dat is niet echt het geval. Ga stiekem met jezelf hobbyen, koop speeltjes doe dat eerst zelf, stress = killing en misschien is dat het wel namelijk. Ik was 11 en de begeleidster in opleiding tot juffrouw 14 en tijdens onze "kennismakingsweek" is er bijna een kind verwekt wat later een miskraam is geworden. indien de nakomelingen er net zo snel bij zouden zijn zou ik over 1 jaar opa kunnen zijn op mijn 34e.... dat is weer het anderste uiterste. 1 HEEL belangrijk ding, neem alle tijd en laat in die tijd de stress los en verkramp niet want volgens mij is er niks mis aan jullie beiden en geloof niet in die achterlijke pornofilms met piemols van 50 cm. maar misschien is een soft porno filmpje juist wel een goeie voorbereiding OF ga naar een sexueloog. Die weten meer dan ik en heb zelf genoeg ervaring door "plat geneukt" te worden of "erectieproblemen" door medicatie momenteel wat je ook niet zekerder maakt. Jullie staan 1,5 jaar droog, ik onderhand ook en denk best dat er voor alle 3 een oplossing komt want liefde overwint alles!

ik heb er niet zo veel verstand van maar je kan ook andere dingen proberen zoals vingeren waar je het over had of met de mond wat uitproberen ( beffen,pijpen ) en misschien dat glij middel helpt? wie weet veel suc6 ieder geval ik hoop dat je iets aan dit antwoord hebt

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100