wat zijn de nadelige gevolgen van chemische castratie bij pedofielen?

het gaat hier dus niet om échte castratie.

Weet jij het antwoord?

/2500

ik denk de evt bijwerkingen, je moet dan toch stevige medicijnen slikken Toegevoegd na 2 minuten: Er schijnen (zie wiki) nogal wat hormonale bijwerkingen te zijn. Dat zijn dus de nadelen voor de persoon die ze neemt. De nadelen voor de maatschappij zijn dat het niet te controleren is (of lastig) dat iemand het daadwerkelijk neemt met alle gevolgen van dien

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Castratie

Het is mensonterend... Pedofielen zijn mensen die aangetrokken zijn tot jonge kinderen. Pedofielen an sich moeten daar niet voor gestraft worden, ze zijn evenmin verantwoordelijk voor hun voorkeuren als homoseksuelen. Voor hun gedag zijn ze wel verantwoordelijk, en daar kunnen ze voor gestraft worden. Maar castratie vind ik er ver over, in alle gevallen, zelfs bij serieverkrachters. Toegevoegd na 2 dagen: Overigens, ik heb het hier over verplichte castratie.

Het klinkt de meeste mannen gruwelijk in de oren, maar een chemische castratie verschilt niet idioot heel veel van pilgebruik, al zijn de effecten wat zwaarder. Toch zijn er heel wat pedofielen die VRIJWILLIG medicijnen slikken voor chemische castratie, simpelweg omdat ze zelf vinden dat hun seksuele voorkeur niet past bij een daadwerkelijke levensstijl. Verplicht castreren heeft vaak weinig zin, omdat de controle lastig is, en de werking snel uitgewerkt, zodat er makkelijk 'gevaarlijke' situaties kunnen ontstaan bij pedofielen die 'de drempel al genomen hebben'. In Canada wordt sinds enige jaren geëxperimenteerd met therapie (vaak in combinatie met deze medicijnen en op vrijwillige basis) met de 'opvang' van pedofielen in een sociaal netwerk. Dit blijkt buitengewoon goed te werken. Door het enorme taboe op pedofilie (en vergeet ook niet de enorme vooroordelen vanuit de maatschappij EN de hulpverlening, die in iedereen die pedofiele gevoelens heeft een potentiële kinderverkrachter/ moordenaar ziet en ze sociaal volledig uitkotst en buitenspel zet) kunnen mannen met dergelijke gevoelens eigenlijk nergens heen, BEHALVE het circuit van andere pedo's in. Een situatie waarvan iedereen wel kan bedenken dat het de kat op het spek binden is en het probleem dus eerder groter dan kleiner maakt. Het slikken van de medicijnen zelf is natuurlijk best al zwaar, omdat deze hormoontherapie nogal wat bijwerkingen heeft, maar is in een goede omgeving en met de juiste stimulans wel goed vol te houden. Helaas ontbreekt het in de meeste gevallen aan dat laatste stukje. Want hoewel we inmiddels vrij zeker weten dat de aanleg pedofilie net als die voor homosexualiteit (en heterosesualiteit, uiteraard, en geslachtsidentiteit) is aangeboren, is dat geen vrijbrief om je l*l achterna te lopen onder het mom 'ik kan er niks aan doen'. De mens is geen beest, heeft daarin altijd nog een vrije keuze, en steun in en bij die keuze geeft de grootste kans op succes. Castratie kan daarbij als ondersteuning dienen, maar is niet eens altijd noodzakelijk. Mooi vind ik de conclusie uit de nieuwsbrief in de link : "Kortom, laat je niet misleiden. Zelfs als pedofiele gevoelens al aangeboren zouden zijn, dus een geaardheid zouden zijn, dan nog ben je verantwoordelijk voor je daden, wat je daarmee doet. Dit wordt niet automatisch bepaald door het brein. Dit biedt alleen het instrument om inhoudelijk na te denken, over ethische normen en waarden bijvoorbeeld."

Bronnen:
http://www.human-being.nl/Bibliotheek/geaa...

De laatste jaren is een medicijn sterk in opkomst: Decapeptyl. Om de twee tot vier weken krijgt de patiënt een spuitje toegediend. Niet de werking van testosteron, maar de productie van testosteron door het eigen lichaam wordt zo vrijwel stilgelegd. Tijdelijk overigens, want als patiënten stoppen met de injecties of pilletjes, komt de seksuele drang weer terug. Incidenteel worden patiënten voor lange termijn chemisch gecastreerd. Maar altijd vrijwillig. De afgelopen jaren is chemische castratie bij behandelingen van zedendelinquenten echter van een optie tot dé optie geworden. Van vrijwilligheid is daarbij nauwelijks sprake. Want als patiënten de injecties weigeren, mogen ze niet op verlof. Bij levenslange chemische castratie, zijn er ernstige bijwerkingen aan de gebruikte medicijnen. Zo krijgen patiënten op de lange termijn last van botontkalking. Verder krijgen ze kleine borsten, wordt de kans op depressie en zelfmoord sterk vergroot, worden ze dikker en verliezen ze veel spierkracht.

Bronnen:
http://www.intermediair.nl/artikel//40198/...

Je word er onvruchtbaar van.

Het nadeel is dat het tegennatuurlijk is, terwijl de drang van de pedofiel, in zijn geval dan, natuurlijk is. En aangezien er ook kinderen zijn die genieten van seks met volwassenen, kan het zijn dat zij ook benadeeld worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100