Hoe komt het dat ik na mijn seks nog steeds welleens bloed?

Ik heb al vaker seks gehad met mijn vriend, en ik ben altijd erg goed vochtig dus dat zal het probleem niet zijn.. Maar ik vraag me dus af hoe het nog steeds komt dat ik zo nu en dan tijdens/na de seks bloed?

Toegevoegd na 1 minuut:
Soms zit er een paardagen/weken tussen voordat ik weer seks met mijn vriend heb. Kan dat het zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het kan zijn dat jouw baarmoedermond wat bloedvaatjes heeft die makkelijk gaan bloeden als je vriend er bij de seks tegenaan komt. Als je verder geen pijn hebt bij de seks, dan doet je vriend ook echt niet te ruw. Dat kan de gynaecoloog heel makkelijk verhelpen. Een behandelingetje van 5 minuten kan genoeg zijn. Als je al een spiraaltje hebt laten plaatsen, neem ik aan dat je het ook niet al te eng vindt om naar de gyna te gaan. Maar er kunnen ook nog andere dingen aan de hand zijn, dus je moet er echt even naar laten kijken. Ga naar de huisarts en laat je doorverwijzen.

Misschien heb je een wondje in je vagina dat steeds net de kans krijgt om geheel te genezen en dat dus telkens weer open gaat tijdens de penetratie.

Het kan ook zijn dat je vriend te diep naar binnen gaat, waardoor je baarmoederhals en -mond beschadigd raken. Voortaan dus maar een beetje voorzichtiger aan doen....

Waarschijnlijk is het niets ernstigs, maar het kan wel. Bij tussentijdse bloedingen of regelmatig bloedingen na gemeenschap moet je dit laten onderzoeken. Het kan een teken zijn dat er iets mis is.

Ga even naar de dokter/ gynaecoloog.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100