Mijn vriendin heeft " de pil " en dan kan ze ook tellen wanneer ze ongesteld word.. Hoe werkt dat dan?

(k ben pas 12, dus nietecht ervaring.. Ben wel al ongesteld hoor..) haha.. :$

Weet jij het antwoord?

/2500

In de pil zit een stofje dat je lichaam laat denken dat je zwanger bent. Daardoor vindt er geen ovulatie plaats. Het baarmoederslijmvlies blijft dan ook intact. Wanneer je een week stopt met de pil wordt het baarmoederslijmvlies afgebroken en ben je dus ongesteld. Dit proces blijf je dan gewoon herhalen.

Je slikt de pil normalwerwijze drie weken achter elkaar, elke dag één pilletje. Daarna komt er een stopweek. Dan slik je de pil een week niet. Als je het laatste pilletje van der strip hebt ingenomen word je na een aantal dagen ongesteld. Bij de één is dat meteen de volgende dag, een ander wordt na drie dagen ongesteld. Dus zal je vriendin dat van zichzelf weten uit ervaring.

Zolang je de pil slikt wordt ze niet ongesteld. Aks er bv nog 12 pillen in de strip zitten, dan wordt ze na enkele dagen na het stoppen ongesteld. Als ze na die 12 pillen meteen door gaat met de volgende strip dan wordt ze niet ongesteld. Slikt ze er echter van die 12 nog maar 6, dan wordt ze enkele dagen na die 6 ongesteld. Zo kan ze zelf bepalen wanneer ze wel of niet ongesteld wordt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100