Mag je tijdens de Ramadan masturberen?

Tijdens de ramadan mag je niet eten en drinken,roken mag ook niet en geslachtsverkeer mag ook niet.
Maar ik vraag me af of je je mag masturberen tijdens de ramadan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens mij mag een moslim helemaal niet mastruberen

Nee, masturbatie geldt als seks.

Natuurlijk mag je niet masturberen tijdens de ramadan. Als je masturbeert na zonsopgang en voor zonsondergang is je vasten verbroken.

Tot de zaken die de vasten bederven (ongeldig maken) behoren: Zaadlozing uit vrije wil als men wakker is hetzij door masturbatie, of door vrijen of door kussen en dergelijke; natte dromen verbreken de vasten niet. Dit wil echter niet zeggen dat zelfbevrediging toegestaan is in de islam. Dus nee, je mag niet masturberen.

Bronnen:
http://www.islaminformatie.nl/bibliotheek/...

Dat mag niet tussen zons opgang en ondergang.

Hallo ja je mag wel sex en roken na zonsondergang natuurlijk en ook gewoon masturberen en ook gewoon weer eten maar het is natuurlijk veel beter als je dat gewoon niet doet en wacht tot ramadan voorbij is behalve het eten natuurlijk

Natuurlijk mag dat, tenzij je moslim bent ;-)

Tijdens ramadaan mag je wel eten en drinken, maar niet tussen het ochtendgebed (ruim voor zonsopgang) en het avondgebed (bij zonsondergang). In die tussenliggende tijd mag je inderdaad niet eten, roken, roddelen, vloeken of geslachtsverkeer hebben. Daar valt ook masturberen onder. Ramadaan is de naam van een islamitische maand, waarin gevast wordt. Ik neem dan ook aan dat je bedoeld Mag je masturberen tijdens het vasten. Na zonsondergang en voor het ochtendgebed mag je volgens sommige rechtsscholen masturberen. Andere rechtsscholen verbieden het volledig. De voorwaarde waarop gemasturbeerd mag worden is als er de vrees bestaat dat je buitenechtelijke of onnatuurlijke seks bedrijft, bijvoorbeeld in een gevangenis of op momenten dat je voor langere tijd van je wettige echtgenoot/echtgenote gescheiden bent. Als je per ongeluk klaarkomt, bijvoorbeeld omdat je een natte droom kreeg, dan verbreekt dit niet het vasten. Het geldt bijvoorbeeld ook als je per ongeluk iets in je mond steekt en opeet, terwijl je vast. Een onwetende kan niet gestraft worden voor zijn of haar daad. Toegevoegd na 17 uur: Overigens, de rechtsscholen die masturberen verbieden, verbieden dat volledig, dus ook buiten de vastenmaand ramadaan. Uiteindelijk ligt het dus aan de rechtsschool of je tijdens ramadaan tussen zonsondergang en het ochtendgebed mag masturberen.

Nee het mag niet een moslim mag nooit mastruberen

Mastruberen heeft niks te maken met het zich onthouden van voedsel.

Ja hoor net zoveel als je zelf wilt

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100