Ben ik nog beschermd tegen zwangerschap nu? En hoor ik nu wel of niet een eisprong te krijgen?

Ik neem al 4 jaar de pil maar sinds, 3 maanden ben ik bijna onophoudelijk ongesteld.
De huisdokter vond niks abnormaals, ze zei enkel dat ik na de eisprong zat. Ik heb informatie opgezocht over de pil en deze zou een eisprong moeten voorkomen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Heb ik ook gehad. Na jaren pilgebruik kan je lijf anders gaan reageren doordat je hormoonhuishouding met de jaren ook veranderd. Theoretisch zou je wel nog goed beschermd moeten zijn, mits je de pil volgens voorschrift hebt geslikt. Dat je blijft bloeden, wil niet zeggen dat je een eisprong hebt. Menstruaties tijdens pilgebruik zijn immers toch al geen 'echte' menstruaties. En ook tijdens je stopweek, wanneer je menstrueert ben je normaal gesproken goed beschermd. De reactie van je huisarts vind ik een beetje vreemd. Hij/zij kan ook helemaal niet hebben 'gezien' dat je na een eisprong zat. Dat zou alleen eventueel met een echo te zien zijn. Wat bij mij heeft gewerkt is overstappen naar een pil met een hele andere werking. Voor mij was dat Trigynon, dat is een drie-fase pil. Bij verschillende 1 fase pillen (wat de meeste pillen zijn) bleef ik maar bloeden.

Allereerst super dat je dit soort dingen durft te vragen. Ik snap dat ze je ongerust maken. De beste actie die je wellicht kunt doen is wisselen van dokter. Dit een een kwakzalver reactie en hij had minimaal een beetje verder moeten kijken. Na 4 jaar pil is je hormoonhuishouding veranderd en dat je blijft bloeden is waarschijnlijk niet erg. Ook ben je gewoon (als je de pil volgens de normale regels inneemt) beschermd als je toch aan seks mocht doen. Waarschijnlijk zal je probleem opgelost worden als je overstapt op een andere pil met een andere samenstelling. Je lichaam is na al deze jaren waarschijnlijk sterker geworden (gewend geworden aan de huidige pil) en wordt dus niet meer onderdrukt. Een andere pil kan uitkomst bieden. Laat het ons weten s.v.p.! Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100