Moet je tijdens het inbrengen van een spiraaltje ook ongesteld zijn of hoeft dat niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wanneer je ongesteld bent wordt een hormoon aangemaakt wat er voor zorgt dat de baarmoedermond wat elastischer is. Daardoor doet het minder pijn wanneer dit wordt opengetrokken om het spiraaltje te plaatsen. Wel zo fijn, maar dus niet nodig. Ook fijn omdat je na het plaatsen van het spiraaltje wat bloed kan verliezen. Tijdens je ongesteldheid merk je dat verder niet.

ja hij wordt vlak voor of tijdens de menstruatie ingebracht want dan is het zeker dat je niet zwanger bent Tip : neem ff een paracetamol in voordat je er heen gaat. Ikzelf had al een bevalling achter de rug en het inbrengen deed eigenlijk geen pijn maar het schijnt dat als je nog nooit een bevalling hebt gedaan het wat pijnlijk kan zijn

Bij mij hoefde dat niet! Had wel veel pijn.. Was een paar uur niet in staat recht te zitten...

Mijn 2 dochters hebben beide het spiraaltje laten plaatsen. De een had even een vervelend gevoel ( werd gevraagd of ze wilde kuchen ) op het moment dat het spiraaltje geplaatst werd. De andere dochter had meer last, maar toen bleek het niet goed te zitten. Ongesteld zijn is het advies, maar het moet niet.

Ja een spiraaltje word meestal ( is ideaal) tijdens de menstruatie gezet. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100