Is het verstandig om sex te hebben zinder pil maar met condoom, is het veilig genoeg?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je dan toch een van de twee wil weglaten, doe het dan met de pil en Zonder condoom, aangezien de pil vele malen meer betrouwbaarder is dan het condoom. Beste is natuurlijk beide.

Ik zou zelf allen bij doen want dan weetje ceker dat je niets oploopt kwa zwanger of hiv dus doe het vijlig tot je hetzeker weet dat je altijd met de zelfde blijf aub

Als je een condoom op de juiste manier gebruikt dan is ie heel betrouwbaar, Wel geen 100% maar dat is de pil ook niet. Een condoom beschermt je trouwens niet alleen tegen een ongewenste zwangerschap maar ook tegen heel veel vormen van soa s. ( Ik hoop dat ik je nu niks nieuws vertel) De pil beschermt je NIET tegen soa s.Dus als je het echt veilig wilt doen,dan zou een combinatie van beidde anticonceptie s wel zo verstandig zijn. Heb je een vaste partner zou je als je allebei soa vrij bent gewoon aan de pil kunnen gaan. Die is als je m goed gebruikt heel veilig(maar nog steeds niet 100%) Heb je geen vaste vriend, maar heb je gewoon iemand ontmoet met wie je graag het bed wilt delen dan zou ik dus mooi eerst langs de etos gaan voor condooms. ( ook al zou je de pil wel slikken want je weet maar nooit)

Nou aan de pil begin ik NOOIT meer, ik werd van de ene gewoon moddervet en van de andere kreeg ik enorme borsten (en ja, dat is voor mij een reden om er mee te stoppen). Gelukkig val ik op vrouwen en heb ik dat gejammer niet meer. Maar de condoom is betrouwbaar genoeg. Even een citaat: 'Hoewel geen enkel voorbehoedmiddel honderd procent zekerheid kan bieden, is het condoom behoorlijk betrouwbaar. Uit onderzoek is gebleken dat (ondanks condoomgebruik) bij vier tot zes van de honderd personen die een jaar lang condooms gebruiken, toch een zwangerschap ontstaat. Ter vergelijking: bij de pil gebeurt dit één tot twee keer. De betrouwbaarheid van een condoom hangt sterk af van het juiste gebruik. Steeds meer mensen kiezen ervoor naast de pil ook een condoom te gebruiken als ze gemeenschap hebben. Op die manier beschermt u uzelf extra tegen ongewenste zwangerschap en tegen soa en aids.' Daarnaast wil ik citeren over de pil: 'Vrouwen die de anti-conceptiepil gebruiken lopen een verhoogd risico op borstkanker: 24% verhoogd risico' En ja, alleen daarom zal ik er alleen al nooit meer aan gaan. Ik voelde me ook echt niet lekker in mijn vel toen ik aan de pil ging (ik gebruikte het tegen ernstige menstruatiepijn). De pil heeft ook zeer zeker zijn voordelen, maar die gewichtstoename die vaak voorkomt + de verhoogde kans op borstkanker.... laat maar zitten.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Anticonceptiepil
http://www.kring-apotheek.nl/zz/mainzz06.html

Nee , als het condoom scheurt heb je al een probleem , dus gewoon beide gebruiken , zit je over het algemeen safe

Als je puur alleen een condoom gebruikt om "niet zwanger" te worden dan is het condoom alleen niet veilig genoeg.

De condoom beschermd tegen zwangerschap, en tegen Soa's. Als je het dus niet zeker weet of jij en je bed partner geen soa hebben dan raad ik je aan een condoom te gebruiken. De Pil zorgt er alleen voor dat je niet zwanger raakt. Het is wel een betere anticonceptie dat de condoom. De condoom kan de seks minder prettig maken, bij de pil kan je bijwerkingen krijgen. Ja er kan van alles, maar het is wel anticonceptie. Je doet het om niet zwanger te raken, en dat is het belangrijkst. Wanneer jij een condoom goed gebruikt. Dus wat glijmiddel erbij, goed afrollen, niet meer dan 1x gebruiken, dat hij niet in de zon heeft gelegen, dat je er niet eerst mee gaat spelen voor je het gebruikt. Dan is het wel een veilig anticeptie middel. Of het veilig genoeg is hangt van jou af. Waar ligt jou grens van veiligheid? Ik heb persoonlijk 3maanden alleen condoom gebruikt. Daarna zat ik toch steeds zorgen te maken, misschien heb ik gevingerd en zat er nog wat sperma aan mijn vinger, misschien is het een keer gescheurd en ben ik vergeten te kijken. Toen heb ik maar gevraagd of mijn vriendin aan de pil wilt gaan. We zijn niet helemaal tevreden over de pil, maar alles beter dan 15jarige ouders. Toegevoegd na 6 minuten: Oja en er is natuurlijk ook nog de noodpil. Voor als het condoom is gescheurd, en je bang bent dat je vriendin zwanger gaat raken. Dit is niet zo veilig als de pil, dus echt alleen bij nood gebruiken.

Veilig is een vage term. Het suggereert dat je suggereert dat je bescherming wilt, bij seks is dat (a) bescherming tegen ongewenste zwangerschap bij heteroseksuele contacten van een vrouw in de vruchtbare leeftijd, (b) bescherming tegen geslachtsziekten (SOA) bij wisselende partners, (c) een combinatie van beide. Het condoom beschermt in circa 98% van de gevallen tegen zowel zwangerschap als SOA. In de resterende gevallen zijn technische onvolkomenheden de oorzaak van het lekken van vloeistof met zaadcellen en/of virussen, bacteriën e.d. De pil beschermt veel beter tegen zwangerschap, ruim 99.8%, maar niet tegen SOA. Met name de prikpil is betrouwbaar, omdat je deze niet kunt vergeten. Toegevoegd na 2 minuten: Om terug te komen op a, b en c (a) Voor bescherming tegen zwangerschap is de pil het beste. (b) voor bescherming tegen SOA is het condoom het beste (c) voor bescherming tegen beide, is beide het beste.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100