Is het voor een hetero man goed om af en toe naar homo - erotische scenes te kijken , zodat hij gefixeerde ideeën over seksualiteit los kan laten ?

Ik heb laatst de film "Drei " gezien over een erotische driehoek tussen twee mannen en een vrouw . Ik ervoer de film als "bevrijdend". In mijn omgeving hoor ik veel vast geroeste ideeën over seks , vrouwen en mannen. ( Zoals "mannen over vrouwen denken in seksueel opzicht " . Zou door het kijken naar homo - erotische en bi - seksuele films deze hetero mannen een breder beeld over seks en liefde kunnen krijgen .
Heb het hier niet over porno maar over films als "Brokeback Mountain" "Drei" en andere films met homo -erotische scenes.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, ik vind dat wel goed. Alleen al om zowel de mannelijke als de vrouwelijke kant van je persoon uit te balanceren. Als hetero man ken je natuurlijk het beeld van de man en de 'vrouw' is dan ook altijd het 'andere' geslacht. Sommige mannen hebben veel vrouwelijk in zich, vooral bij homofiele mannen kan je dit tegenkomen. Hierdoor voelt de vrouw wat dichtbij om te kunnen en mogen observeren om ook je eigen vrouwelijke kant beter te kunnen kennen en te kunnen ACCEPTEREN. Iets wat in sommige 'mannelijke' werelden soms taboe is.

Hartstikke goed ! Interesse in de mens en maatschappij heet dat, word je echt niet slechter van.

Nee, een heteroman heeft hier niets aan. Dat dit voor jouw geldt kan misschien zo zijn. Ik blijf lekker bij mijn vastgeroestte ideeën. De beelden waar jij het over hebt daar word ik niet open-minder van, integendeel. De horror. Ik heb eerder het idee dat je het gewoon fijn vindt om hier naar te kijken en dat je dat naar jezelf toe goed moet praten. Om misverstanden te voorkomen, ik heb een paar homo's tussen mijn vrienden.

Ik denk dat je twee zaken verwart. Dat is ten eerste het stelsel van normen en waarden in deze streek en van dit moment. Wettelijk is al vastgelegd, dat een homohuwelijk kan. Dus qua normen is homoseksualiteit al tot in de wet geaccepteerd. Het tweede punt is iets heel anders, en dat is hoe iemand seksueel opgewonden raakt. Dat is een persoonlijk gegeven, en heeft natuurlijk niets met normen en waarden of wetten te maken. Seksuele opwinding is per persoon heel verschillend. Ik zou van zo'n film gruwen. Een ander zou er opgewonden van raken. Ik kan dat goed accepteren. Maar het zien van zo'n film, zou geen enkele invloed hebben op mijn acceptatiegraad.

Ha, die GoldenTen; Alleen als deze mannen dat zelf goed en nodig vinden. Mannen die al ruimdenkend zijn zullen het niet nodig hebben (maar kijken ook dan mag natuurlijk best) en mannen die echt nog bekrompen zijn op dit gebied verander je er waarschijnlijk toch niet door.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100