Hoe vaak doet een echtpaar met een kind het gemiddeld per week?

Weet jij het antwoord?

/2500

Officiele cijfers zijn er niet echt, maar de meeste onderzoeken lijken ongeveer 3-4x per week aan te wijzen.

Vraag het je ouders..... Heel verschillend denk ik. Afhankelijk van de zin, de tijd, de mogelijkheid. Een baby die de halve nacht krijst of een puber die regelmatig niet thuis is...

1x p/week, met mazzel. ligt aan de energie, slaapgedrag kind, andere omstandigheden daar gelaten.

Ik schat 4x per week... Maar het hangt er vanaf hoe gestoord het echtpaar is. Toegevoegd na 3 dagen: kom maar op met al die minnen haha :P

Dit is een vraag waar geen specifieke antwoord op gegeven kan worden. Over het algemeen? Tsja iedereen is zo anders en heeft met verschillende factoren te maken. Moeilijk te zeggen (waarom wil je dit überhaupt weten, ter vergelijking? :p)

bij ons is er qua sexleven niets veranderd toen de kinderen kwamen. het is gewoon wel eens vaker een vluggertje omdat je nooit weet wanneer er een wakker word ect. het nederlands gemiddelde staat op 2x in de week. naar mate de kinderen ouder worden en dus zomaar je slaapkamer in kunnen lopen zeggen ouders sneller laat maar of nu even niet. dus alleen denk ik dat feitelijk de duur van de sex korter word, en niet de hoeveelheid.

Mijn man en ik doen het zo'n 3 keer per week. Wel uitkijken nu, ze kunnen opeens je slaapkamerdeur opengooien. Gelukkig nooit betrapt. Beetje plannen af en toe. Laten spelen bij vriendjes ofzo. Of als ze gaan sporten, sporten wij thuis! Lekker hoor...

Bij ons is het ongeveer 1 keer in de twee weken. Veel te weinig naar mijn mening, maar genoeg voor mijn vrouw. Vermoeidheid, combinatie peuter-kleuter in huis etc. spelen allemaal een rol. Maar het is een fantastische moeder voor mijn twee kinderen, en dat is véél belangrijker dan de frequentie. P.S.: die ene keer per twee weken is wel steeds fantastisch goed!!

Als je het mensen in de kroeg of op straat vraagt, doen ze het elke dag. Als je mensen in een anonieme enquete vraagt, doen ze het gemidddeld twee keer per week (dat is ook het cijfer dat in de regel wordt aangehouden) Als je jonge moeders (en ook al iets minder jonge moeders) in de praktijk spreekt, heel eerlijk, vrouw tot vrouw, mens tot mens, ben je ab-so-luut GEEN uitzondering als er wel eens drie tot zes maanden overheen gaan, vooral tijdens de spits (baby tot flink end de lagere school-leeftijd). Daar komen mensen niet graag voor uit, en voor veel vrouwen is het een opluchting te ontdekken dat ze niet de enige zijn die eigenlijk haast nooit meer tijd EN zin tegelijk heeft, en dat het er dan ook nog eens van komt. Ik denk dat je ook niet moet kijken naar gemiddelden per week, maar per levensfase. In het begin n**k je je suf, (minstens 6 x per week) tot het nieuwe er af is. Afhankelijk van de uiteenlopende behoeften (die vaak maar niet altijd bij mannen wat hoger is) wordt het al snel eens per week of minder (ik verbáás me er altijd over hoeveel mensen uiteindelijk schoorvoetend moeten toegeven dat er ook wel een hoop 'verplichte nummertjes' (letterlijk) tussen zitten. Want oh jee, we zijn toch wel normaal ??!! :shock: Als je net kinderen hebt, en zeker als dat er meerderen zijn, heb je niet alleen een hele tijd wel iets anders aan je hoofd dan sex, er is ook met je hormonen, je lichaam en je psyche van alles gebeurt dat het niet meer echt prioriteit nummer één maakt. Na verloop van een aantal jaar echter (mits beiden bereid zijn er aan te werken) komt zowel de tijd als de zin wel weer terug, en kan de frequentie ook wel weer wat oplopen. Zo kom je alles bij elkaar vast wel om en nabij de twee keer per week gemiddeld voor het hele sexuele leven. Waarvan de eerste helft in de eerste twee, drie jaar, en de rest van je leven de andere helft. De beeldspraak komt dan ook niet uit de lucht vallen : als je het eerste jaar van je huwelijk / relatie voor elke keer dat je sex hebt een knikker in een pot doet, en na dat eerste jaar haal je er elke keer een knikker uit, komt die pot uiteindelijk nooit meer leeg.

Dat is echt verschillend.Hoe jong is het kind?Heeft het kind veel aandacht nodig wegens ziekte of zoiets dergelijks?Hoevaak deden jullie het voordat het kind er was?De 1 is tevreden met 2x per week terwijl een ander al genoeg heeft aan 1x per week.Hoevaak je het doet is niet belangrijk...als jullie beide maar genieten van die keer dat jullie de kans krijgen.Vindt jij dat je niet genoeg krijgt,kan je ook nog altijd masturberen,al is dat niet vaak hetzelfde,I know...

Veel vrouwen met hele kleine kinderen zijn het de avond vaak baggerzat en hebben dan geen zin meer in seks. In die periode hebben echtparen over het algemeen het minst seks, 1 x in de maand zal geen uitzondering zijn. Feit blijft dat er geen spelregels zijn verbonden aan het huwelijk met kinderen als het om seks gaat. Je kan beter 1 keer per jaar een onverwachte heerlijke seks hebben dan 52 keer per jaar seks puur omdat het van je wordt verwacht en je dit als normaal beschouwd "want anderen doen het ook zo vaak....."

De gemiddelde die genoemd worden in vorige antwoorden liegen er niet om en zijn jammer genoeg gebaseerd op waarheid. Dat sex goed en bevredigend moet zijn voor beide partners is wel duidelijk ook een man vindt het niets als zijn vrouw eens per week even op haar rug gaat liggen en terwijl ze de Viva leest hem even zijn gang laat gaan. Masturberen wordt ook geopperd maar dat is al evenmin bevredigend. Dat er vrouwen zijn die maanden of zelfs maar eens per jaar in staat zijn sex te hebben is diep triest en zegt niet alleen over die vrouwen iets maar zeker net zoveel over hun partner. Natuurlijk is het hebben van een kind heel vermoeiend door nieuwe verantwoordelijkheden, slaap tekort, de verplichtingen eromheen en vaak wil de vrouw ook nog blijven werken. Wat ook heel veel verschilt is hoe de vrouw erin staat en haar liefde en tijd verdeelt over haar kinderen en man. Het is dan ook niet vreemd dat er zoveel echtscheidingen zijn omdat er in een relatie (hoe goed die ook is) een tweedeling komt zodra er een kind of kinderen komen, de eene kant de moeder en de zorg voor haar kinderen en aan de andere kant de man die zijn vriendin/vrouw/minnares ziet veranderen in "de moeder van zijn kinderen" en minder,weinig of geen tijd hebben voor hun man. Dus zal hij zich ook anders gaan gedragen en ziet de vrouw in hem ook niet meer de man die hij vroeger was. Logisch dat als hij dan een andere vrouw treft die hem gewoon wat aandacht geeft (en dat hoeft niet direct sexueel te zijn) hij toch snel het gevoel heeft dat hij thuis wat mist. Tweede relaties zijn vaak veel beter omdat er meer tijd voor elkaar is (de twee wekelijkse kids vrije weekenden) Natuurlijk speelt er daarbij ook mee dat op wat later leeftijd ieder zijn/haar lichaam beter kent en vrijer is in sexualiteit. Gemiddelde zijn leuk maar houd je er niet aan vast het is niet voor niets een gemiddelde je moet het zelf naar eigen genoegen invullen niet iedere persoon heeft behoefte aan evenveel erotiek in zijn/haar leven maar het is wel heel belangrijk een partner te hebben die daarin gelijkwaardig is. PS. natuurlijk zijn er ook stellen die samen kinderen hebben heel gelukkig zijn regelmatig heel goede regelmatige sex hebben die mogen zich heel gelukkig prijzen en trots zijn op die prestatie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100