Ik ben nu een maand gestopt met de pil maar wil weer beginnen. Wanneer moet ik beginnen?

Mijn lichaam is nu nog vol op bezig met ontwennen van de pil, waardoor ik dus ook nog niet ongesteld ben geworden. Dat had vorige week moeten gebeuren.
Moet ik nu met het beginnen wachten zodra ik weer ongesteld word of kan ik gewoon vandaag weer beginnen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Volgens mij kun je er gewoon mee beginnen wanneer je wilt.

Je moet weer beginnen op de eerste dag dat je ongesteld wordt, net zoals je voor het eerst begonnen bent. Maar het beste kun je de huisarts even bellen. Dan weer je het zeker

Lees de bijsluiter van je pil. Bij de meeste moet je weer beginnen op de 1ste ongesteldheidsdag. Ik doe dit wel vaker (stoppen) en het komt altijd wel weer goed. Een stopweek is eigenlijk iets europees. In amerika doen ze dit allang niet meer. Die slikken gewoon de pil door zonder stopweek.

Het is idd het beste als je weer begint op de eerste dag van je menstruatie. Maar als je op een zaterdag begint met de strip, zul je nooit in het weekend ongesteld zijn. Is mischien wel een groot voordeel als je overweegt het dus weer te gaan slikken.

Als je wilt dat de pil direct weer beschermt tegen zwangerschap, dan moet je inderdaad wachten tot je volgende menstruatie en op de eerste dag beginnen. Je kunt ook nu beginnen, maar ga er dan van uit dat je pas beschermd bent als je aan de tweede strip begint. Toegevoegd na 14 uur: Persoonlijk zou ik trouwens direct weer beginnen. Als je stopt met de pil kan het zomaar een paar maanden duren voordat je eigen cyclus weer op gang komt. Als je direct weer begint, weet je in ieder geval waar je aan toe bent: nog één maand niet beschermd, daarna weer gewoon wel.

is t de bedoeling om zwanger te worden ? zo nee waarom stop je dan zomaar met de pil? hij is niet betrouwbaar als je em maar slikt en stopt waneer je zin hebt zie bijsluiter !

Wanneer je weer ongesteld wordt! Dit staat ook inde bijsluiter van het medicijn

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100