Ben je al 19 jarige jongen stafbaar als je seks heb met een meisje van 15? Beide uit eigenwil? en het meisje zwanger blijkt te zijn?

Beide partijen hebben het uit eigen wil gedaan. er is geen spraken geweest van dwang.

Weet jij het antwoord?

/2500

nee hoor geen probleem

Ja, het is strafbaar, maar alleen als het meisje een klacht indient. De uitgebreide beschrijving vind je onder de link. Succes met het hele gebeuren!

Ja. Het zou trouwens zelfs strafbaar zijn als je 17 was. Of zélf 15 was. De wet maakt géén onderscheid in de leeftijd van de 'dader', alleen de leeftijd van het 'slachtoffer'. Maar zoals ik ook in een eerder antwoord zag: dit wordt alleen vervolgd als het 'slachtoffer' aangifte doet. Let wel: aangifte van seks, ze hoeft dus niet te beweren dat het onder dwang was om vervolging te starten. Overigens, geheel afgezien van de juridische omstandigheden: jij zou hier de volwassene moeten zijn. Hoe haal je het in je hoofd om een kind van 15 te bezwangeren? En je grootste zorg is nu of *jij* problemen kunt krijgen?

Ja, dit is strafbaar gesteld in artikel 245 van het Wetboek van Strafrecht. Hij die met iemand, die de leeftijd van twaalf jaren maar nog niet die van zestien jaren heeft bereikt, buiten echt, ontuchtige handelingen pleegt die bestaan uit of mede bestaan uit het seksueel binnendringen van het lichaam, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste acht jaren of geldboete van de vijfde categorie. Het gaat hier om een klacht delict. Justitie gaat pas tot vervolging over als hier toe verzoek is gedaan. Tot het indienen van een klacht is bevoegd, het slachtoffer, de met het gezag belaste ouder4 en de Raad voor de Kinderbescherming.

Hey. Nou als eerste, Ook al is het meisje vrijwilleg met die jongenman naar bed geweest, dan nog hebben de ouders het voor het zeggen. Als die het er niet mee eens zijn, en aangeven, dan ben je alsnog schuldig. In dit geval, omdat het meisje 15 is, en dus minder jarig. Kan me erg goed indenken dat deze jongenman bang is op dit moment. Praat er goed over, samen maar ook met ouders. Kom tot een goed besluit. Een kindje is leuk, mar brengt veel verandwoording met zich mee, en vergt heel veel tijd,energie en geld. Denk goed na. Veel succes !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100